Yayın tarihi 12 Haziran 2017

Tiyatro: Tehlikeli Oyunlar

Lİse’de Sanat

Seyyar Sahne’nin çok beğenilen oyunu "Tehlikeli Oyunlar" 13 Ekim Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de İngilizce üst yazılı olarak sahnelenecektir.

Son bir kaç yıldır hatırat ("Ben, Pierre Rivière..." - 2006), kutsal metin (Eski Ahit - "Vaiz" - 2007) ve mesnevi ("Kuşlar Meclisi" - 2008) gibi "tiyatro dışı" metin türlerinin dramatik olanaklarını araştıran grup, bu kez bir romanı tek kişilik bir oyun olarak sahneliyor.

"Tehlikeli Oyunlar", Hikmet Benol karakterinin varoluş mücadelesi üzerinde şekillenen ve diyalogdan monoloğa, ben-anlatıcıdan tanrısal-anlatıcıya, mektuplardan günlüklere ve şiirlere, didaskalilerden kaleydoskopik görüntüler oluşturan bilinç-akışlarına kadar birçok yazın tekniği ve türüyle anlatım olanaklarının sınırlarının zorlandığı uzun soluklu bir romandır.

Seyyar Sahne uzunca bir süredir, hareket, ses ve nefesin objektif çözümlemeleri ve bu analizler yoluyla icrasını temel alan oyunculuk çalışmaları yürütmektedir. "Tehlikeli Oyunlar" bu araştırma ve çalışmaların doğal bir uzantısı olarak da görülebilir.

Yazar Adı: Oğuz Atay
Konsept ve Yönetim: Celal Mordeniz
Metni Düzenleyen ve Reji Danışmanı: Oğuz Arıcı
Metni Düzenleyen ve Oynayan: Erdem Şenocak