Yayın tarihi 5 Ocak 2018

Tiyatro: Panopticon

Lİse’de Sanat

Şermola Performans’ın sahneye koyduğu "Panopticon" 23 Şubat Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de izleyici ile buluşuyor.

Hem sistem araçlarınca her an gözetlendiğimiz, hem de elimizin altındaki sosyal araçlarla birbirimizi gözetlediğimiz çağa dair performatif bir tanıklık. Beş denek kadın kapatıldıkları ve konuşmanın yasak olduğu bir mekanda bedenleri aracılığıyla iletişim kurarken, biz de aralarındaki gerilimin artışına şahit olacağız. Kurguladıkları oyunlar yarışa, yarışlar iktidar hırsına, hırs şiddete dönüşecek. İşlerinde bedenin olanaklarını araştıran yönetmen Mirza Metin’in tasarlayıp yönettiği oyun, seyirciyi de hem gözetleyen hem gözetlenen olarak konumlandırıyor. Bireylerin giderek kaçtıkları, eleştirdikleri şeye evrilmesi üzerine düşünmeye hazır olun.

Tasarlayan ve Yöneten: Mirza Metin
Ses ve Müzik Tasarımı: Başar Ünder
Işık Tasarımı: Alev Topal
Kostüm Tasarımı: Hilal Polat