Yayın tarihi 1. Kasım 2017

Tiyatro: Joko’nun Doğum Günü

Lİse’de Sanat

Yolcu Tiyatro, Fransız yazar Roland Topor’un "Joko’nun Doğum Günü" adlı oyununu 23 Aralık Cumartesi saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de sergiliyor. Oyun Fransızca üst yazılıdır.

"Bir de sizleri taşımaya başladığımdan beri yere bakıyorum hep, daha önce göğe bakardım."

Yolcu Tiyatro, çağdaş sanat hayatının önde gelen isimlerinden Fransız yazar Roland Topor’un "Joko’nun Doğum Günü" adlı eserini yüksek performans gerektiren hareket tasarımı ile Projection Mapping teknolojisini birleştirerek sahneliyor.

Sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile anlatan oyun, su deposunda işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçenleri anlatıyor. İnsanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme hikâyesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koyuyor.

Yönetmen: Ersin Umut Güler
Oyuncular: Tolga İskit, Ayşe Tunaboylu, Cenk Dost Verdi, Yasemin Ertorun, Burak Üzen, Serdar Bordanacı, Sercan Dede, Sıla Kılıç
120 dakika/iki perde.

Biletler