Yayın tarihi 15 Mayıs 2017

Tiyatro: "Joko’nun Doğum Günü"

Lİse’de Sanat

Yolcu Tiyatro Fransız yazar Roland Topor’un "Joko’nun Doğum Günü" adlı oyununu 27 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de sergileyecek.

"Bir de sizleri taşımaya başladığımdan beri yere bakıyorum hep, daha önce göğe bakardım."

Yolcu Tiyatro çağdaş sanat hayatının önde gelen isimlerinden Fransız yazar Roland Topor’un "Joko’nun Doğum Günü" adlı eserini yüksek performans gerektiren hareket tasarımı ile Projection Mapping teknolojisini birleştirerek sahneliyor.

Sistemin insan bedenini ve aklını kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden absürd bir anlatım biçimi ile anlatan oyun, su deposunda işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçenleri anlatıyor. İnsanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme hikayesini acı çekme ve çektirme ekseninde ortaya koyuyor.

Yönetmen: Ersin Umut Güler
Oyuncular: Tolga iskit, Ayşe Tunaboylu, Cenk Dost Verdi, Efe Ünal, Merve Dağlı, Yasemin Ertorun, Burak Üzen, Sercan Dede
2 Perde, 120 dk

Biletler:

Tam: 40TL
Öğrenci: 30TL

Rezervasyon: Göksu Türkdönmez/ 0507 706 81 21
*http://www.biletix.com/etkinlik/UM120/TURKIYE/tr
*Gişe (Oyun günü saat 18.30’dan itibaren ; sadece nakit geçerlidir)
*Lamelif (Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin karşısında ; Çukurluçeşme Sok. No:2 Parmakkapı, Beyoğlu, Istanbul ; sadece nakit geçerlidir)

Tiyatro: "Tehlikeli Oyunlar"

Dans: "Hidra"