Yayın tarihi 9 Mart 2017

Sergi: Kaygan

Lİse’de Sanat

17 Şubat- 22 Mart

Sainte Pulchérie Lisesi’nin sanat galerisi Türkiye’de sanat alanında en önemli isimlerden Bubi, İsmet Doğan, Bedri Baykam, Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun katılımıyla düzenlenen Kaygan sergisini 17 Şubat-22 Mart tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Galeri Od’A-Ouvroir d’Art "Kaygan" konseptiyle bir araya gelen 7 sanatçıyı ağırlamaktan memnuniyet duyar.

Bu olağanüstü proje, Bedri Baykam, Bubi, İsmet Doğan, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Sibel Erkan, Melik İskender ve Mehmet Kavukçu’yu bir araya getirdi.

Sergi, sanatçı Melik İskender’in küratörlüğünde düzenlenmektedir.

Sergi: KAYGAN from Sainte Pulchérie on Vimeo.

"Sergiye adını veren “Kaygan”; sözde ahlaki biçimde dünyayı iyileştirmek için kullanılan ayrıcalıklı bir alandır. ‘Kaygan’ kelimesinin kelime anlamlarından bazıları; ıslak veya düz olduğundan kaydırıcı özelliği bulunur, güvenilmez, kayan, zor anlaşılır, akılda kalıcı olmayan, hatırlaması zor şeklinde ifade ediliyor.
İnsan kendi iradesiyle kurtuluşa kavuşacaktır. Her şey bilinçle anlam kazanır, bilincin en temel anlamı ise farkındalıktır.

Kayıtsız kalmadığımız halde kayıtsız gibi yapılsa da kayıtsızlığın farkındalığı onu çekici kılar. Çünkü tutku yerine hiçbir şeyi koyamazsınız. Özgür düşünmek ise zihinsel özgürlük anlamına gelmez. Düşünme yetimiz buna uygun olmayabilir. Hiçliğin hükümsüzlüğünün olduğu yerde eleştirel bir yargı söz konusu değildir. Sanal bir tiyatronun büyük gösterisine katılmış oyuncunun, yüksek sesle ağzından çıkan kelimelere sığınmış ve endişeli şekilde titreyen bir çocuğun solgun ve şaşkın, korkmuş ve terden sırılsıklam olmuş meraklı bir psikopat yüzü gibi Sisifos’un sahnesindeyiz. Bir taraftan savaşırken diğer taraftan ürememizi emreden kurumsal sistemlerin mantığı da kaygandır.
Sonsuz mutluluğa nasıl ulaşılabilir? Bir şekilde zirveye ulaşıncaya kadar sürekli kayarak mı? Mantıksal düzene karşı mantık dışı yeni bir düzen, tüm değerlerin içi boşaltılarak anlamları değiştirilmiş, hiçleştirilmiş bir zamandır ‘Kaygan’. "

Melik İskender

Sergi kataloğunun sponsoru "Kişisel Gelişim Online"a teşekkürlerimizi sunarız.

Sergiyi çarşamba ve pazar günleri her gün 09.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Tiyatro: "Tehlikeli Oyunlar"

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sergi : Sanatçıların Baharı

İnsandan Kaçan (Beyaz perdede tiyatro)

Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

Mizah Teması Üzerine...

"Duyular ve Edebiyat" Festivali’nde Fransız Yazarlar Rezidansı

Frankofoni Festivali

2017 Yılı Frankofoni Programı!

"Duyular ve Edebiyat" Festivali

Sergi : Sanatçıların Baharı