Yayın tarihi 20 Mart 2018

Sergi: "Kadın, Yaşam ve Hareket", Canan Aydoğan

Lİse’de Sanat

"Kadın, Yaşam ve Hareket" sergisiyle ressam Canan Aydoğan bizleri, kadının ruh, yaşam ve renklerin ta kendisi olduğu düşsel bir dünyaya davet ediyor. Sanatçı eşliğinde sergi turu 14 Mart Çarşamba günü saat 17.30’da Sainte Pulchérie Fransız Lisesi sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’da!

"Kadın, Yaşam ve Hareket"te bedenler bazen belli belirsiz çizilmiş olsa da, maddeye yer bırakıyorlar. Sanatçının fırça dokunuşları, tıpkı usta bir koreografın imgelemindeki gibi dansı başlatıyor ve hareketi sürdürüyor. Böylece zihin yolculuğu başlıyor...

Tuvallerin her birinde sonsuzluğa uzanan bir öykü anlatılıyor; yorumlar da bizim bakışımızın öznelliğiyle çoğalıyor. Canan Aydoğan kadınları, yaşamı, insan ilişkilerini, yüz yüze gelinen anları, hayal kırıklıklarını ve karmaşayı resmediyor. Bu eserler, son derece üretken sanatçının gizli iç dünyasının yansımalarından oluşuyor. Şekiller ve renkler, yüzeye çıktıklarında iç ve dış dünya arasındaki bağlantıya temas ediyor.

Canan Aydoğan çok yönlü bir sanatçı; ressam ve sanat yönetmeni olarak son on yıldır çağdaş dans alanında da çalışmalarını sürdürdü. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında düzenli olarak sergiler açıyor.

Serginin açılışı 6 Mart akşamı Minik Kalplerle El Ele yararına düzenlenen gala gecesinde gerçekleştirildi.

Bu sanatsal buluşmanın ardından, 14 Mart tarihinde hem sanatçı eşliğinde bir sergi turu yapıldı, hem de Sahne Pulchérie’nin Aksanat işbirliği ile saat düzenlediği One By One adlı dans gösterisi sunuldu. Daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

"Kadın, Yaşam ve Hareket"
6-30 Mart 2018
Od’A-Ouvroir d’Art Sanat Galerisi
Sainte Pulchérie Fransız Lisesi

Sergi, çarşamba ve pazar günleri hariç, her gün 9.00 ila 18.00 arasında açıktır.

Tiyatro: Batı

Sergi : Sanatçıların Baharı