Yayın tarihi 9 Mart 2018

Mika-Der Yararına Gala Gecesi

Lİse’de Sanat

Kadınlar Günü

Bu sene altıncı kez Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz eğitim ve toplumsal farkındalık projesinde 6 Mart Salı günü Minik Kalplerle El Ele Derneği yararına bir gala gecesi düzenledik. Etkinlikte üç kadın sanatçı Ezgi Aktan, Su Soley ve Şenay Lambaoğlu sahne aldı ve konseri ressam Canan Aydoğan’ın sergisi ve kokteyl takip etti.

Mika-Der derneği yararına düzenlediğimiz Gala Gecesi için Sahne Pulchérie’de yaklaşık 300 konuk buluştu. Derneği temsilen aramızda başkan yardımcısı Arzu Çebi bulunuyordu. Açılış konuşmalarının ardından, sanatçı Şenay Lambaoğlu güzel bir jazz repertuarıyla konseri başlattı. Ardından pırıl pırıl genç şarkıcı Ezgi Aktan sahne aldı. Kadın seslerini öne çıkardığımız bu programı Su Soley’in ilgi çekici performansıyla tamamladık.

Ardından davetliler sanat galerisinde "Kadın, Yaşam ve Hareket" sergisinin açılışında buluştular. Sanatçı Canan Aydoğan da aramızdaydı. Açılış için özel olarak tasarlanmış çağdaş sanat gösterisi kokteyl esnasında izleyenleri büyüledi.

Ezgi Aktan, Şenay Lambaoğlu, Su Soley ve Canan Aydoğan’a bu etkinliğe değerli katkıları için içtenlikle teşekkür ederiz.

Ayrıca, yönetmen Murad Zalogluet, fotoğrafçı Hülya Aydoğan ve dans sanatçıları Beril Sensöz, Canan Yücel Pekiçten, Suzan Alev ve Umut Sengül’e de teşekkür etmek istiyoruz.

Eğer hala sergimizi gezmediyseniz, 30 Mart tarihine kadar, çarşamba ve pazar hariç her gün saat 9:00 ve 18:00 arasında Canan Aydoğan’ın eserlerini keşfedebilirsiniz.

Her sene mart ayında kadınların yaşam koşullarıyla ilgili toplumsal farkındalık amacıyla bir eğitim projesi gerçekleştiriyoruz. Bu sene de, Dünya Kadınlar günü vesilesiyle belirli bir tema etrafında buluşmalar, davetler ve paneller düzenliyoruz. Altı yıldır, Sainte Pulchérie Lisesi kadınlarla dayanışma gayesiyle farklı projelere imza attı ve öğrenciler çeşitli konularda kadınlarla yardımlaştı:

Mart 2013 : Toplumda Kadının durumu
Mart 2014 : Genç Kızların Eğitimi
Mart 2015 : Kadına Karşı Şiddet
Mart 2016 : Zoraki Evlilikler
Mart 2017 : Göçmen Kadınlar
Mart 2018 : Engelleri Aşan Kadınlar

Sosyal sorumluluk projemiz bu sene engelli çocuk annelerinin yaşam koşullarına odaklanıyor. 16 – 17 yaşlarında 90 öğrencimiz, engelli çocuk sahibi annelerle videoya kaydettikleri görüşmeler yaparak, bu annelerin çocuklarını yetiştirirken baş ettikleri zorlukları ve aştıkları engelleri konuştu ; onların yaşadıkları acıları ve neşeyi paylaştı. Yakında, engelli çocukların hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışan başka derneklerin katılımıyla bir konferans düzenleyeceğiz.

Sainte Pulchérie Lisesi, bu proje kapsamında, gala gecesinin gelirini, çocuklar yararına faaliyetlerini sürdüren Mika-Der Derneği’ne bağışlıyor.

Tiyatro: Batı

Sergi : Sanatçıların Baharı

Sergi: "Kadın, Yaşam ve Hareket", Canan Aydoğan

Performans: Gövde Gösterisi