Yayın tarihi 19 Mart 2019

Melis Sökmen’in Füzyon Caz Konseri

Lİse’de Sanat

2019 Frankofoni Festivali

Sainte Pulchérie Lisesi’nde düzenlenen füzyon caz konser dizisinin ikincisinde, sahnede Melis Sökmen vardı. Frankofoni Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser 19 Mart Salı günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çok boyutlu Afro-türk müzisyen Melis Sökmen caz, blues ve R&B ezgilerini ustalıkla harmanlayan repertuvarını büyüleyici sesiyle yorumladı. Frankofoni festivalimiz için özel olarak seçtiği Fransızca şarkılarla dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi.

Sainte Pulchérie Mezunlar Derneği’nin, Okul Müdürü Alexandre Abellan’ın desteğiyle 2019 yılında başlattığı "Müzik Birleştirir" projesinin amacı Sainte Pulchérie Lisesi’nde zengin ve nitelikli bir müzikal program sunmaktır.

Bu projenin ocak ayında düzenlenen konserinde "Yavuz Akyazıcı Project" Sainte Pulchérie mezunlarının, velilerin ve müzikseverlerin katılımıyla, kalabalık ve seçkin bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. Sainte Pulchérie Lisesi’nin gösteri salonuyla, Beyoğlu müzik için yeni bir mekânı kazanıyor!

Müzisyenler
Melis Sökmen
Aysun Sökmen, Flüt, vokal
Evren Karakul, Piyano
Berker Şahin, Kontrbas
Emre Günaydın, Davul
Yonca Sülün, Keman
Jülide Canca Eke, Cello

Daha fazla bilgi için : OdeonArts Müzik & İletişim - Saba Sümer 0532 7606743 mail@sabasumer.com

Melis Sökmen müziğe 10 yaşında klasik gitar eğitimi alarak başladı. Özel Avusturya Lisesi’nden sonra İ.Ü. Yabancı Diller Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel müzik hayatına 1986 yılında Grup Lokomotif ile başlayan sanatçı, aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Yarışması’nda ikincilik ödülü, 1987’de Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye birinciliği aldı. 1990’da ilk albümü O Zaman’ı yayınlayan sanatçı, sonra Halis Melis, Öze Dönelim albümleri çıkardı. 1996’da Broadway’de bir Arif Mardin prodüksiyonu olan Smokey Joe’s Cafe’nin seçmelerine davet edildi. Billy Paul, Tony Jones, Michael Brown, Okan Ersan Billy Cobham, Tony Jones, Yvonne Sanchez gibi sanatçılarla sahne aldı. Sanatçı, albüm çalışmalarının yanı sıra, birçok dilde seslendirdiği Jazz, R&B, Latin, Soul, Blues şarkılarından oluşan geniş repertuvarıyla yurt dışında ve ülkemizde konserlerini sürdürmektedir.

Tiyatro: Batı

Dans Pulchérie

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 9. Makale Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Sergi : Sanatçıların Baharı