Yayın tarihi 27 Şubat 2019

Konser: AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu

Lİse’de Sanat

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Onuruna

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Dünya Emekçi Kadınlar Haftası vesilesiyle 4 Mart Pazartesi akşamı AKOB (Akdeniz Opera Ve Bale Kulübü) Mersin Barok Müzik Topluluğu’nu sahnesinde ağırladı. Müzikseverler resitale yoğun ilgi gösterdi.

Yedi yıldan bu yana Sainte Pulchérie Fransız Lisesi toplumda kadının konumuna dair bir eğitim projesi sürdürmektedir. Bu yıl öğrencilerimiz istismar teması üzerinde çalıştılar. AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu’nun konseri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne paralel olarak düzenlenen dayanışma haftasının ilk etkinliği idi.

Konser akşamı, öğrencilerimizin ressam Emine Şenses ile birlikte gerçekleştirdiği bir kolaj çalışması da ilk kez sergilendi. "Kadın ve İstismar" projesi kapsamında yaratılan bu kolektif eser, sivil toplum kuruluşu Payda yararına satışa sunuldu. Payda hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu

• Isabelle Monique Özdemir (Keman)
  • Tuba Özkan (Viyola)
  • Serçin Yatkın (Viyolonsel)
  • Aslı Demirağ (Klavsen)

• A. LOTTI (1667-1740) - Trio Sonata Sol Majör
    Largo, Allegro, Adagio, Vivace
  • A. CORELLI (1653-1713) - Sonate De Chiesa No.II Re Majör
    Grave, Allegro, Adagio, Allegro
  • D. BUXTEHUDE (1637-1707) - Trio Sonate BUXWV 259
    Allegro, Adagio-Allegro, Grave, Vivace-Lento-Poco Adagio-Presto
  • G.Phi. TELEMANN (1681-1767) - Trio Sonate Re minör TWV 42: d10
    Allegro, Adagio, Allegro, Presto

Bu projenin gerçekleştirilmesinde verdiği emekler için Demet Tarlakazan’a teşekkürlerimizi sunarız.

AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü’nün (AKOB) önderliği ve işbirliği ile 2018 yılının başında kuruldu. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi dört yetenekli sanatçıdan oluşan topluluk, AKOB çatısı altında yapılan konserlerle, ulusal ve uluslararası festivallere ve projelere katılarak, Barok müziğin ülkemizde geniş kitlelere tanıtılması ve benimsetilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Kurumun adını taşıyan ve 50. sayısına ulaşan AKOB Dergi, dokuz yıldır aralıksız yayımlanmaktadır ve Anadolu’daki tek klasik müzik dergisidir.

AKOB (Akdeniz Opera ve Bale Kulübü) hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Tiyatro: Batı

Melis Sökmen’in Füzyon Caz Konseri

2019 Frankofoni Festivali

Cafer Türkmen Retrospektif Fotoğraf Sergisi