Yayın tarihi 1. Nisan 2017

Tiyatro : "Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı"

Lİse’de Sanat

Londra merkezli Clout Theatre topluluğunun İstanbullu sanatçılarla ilk defa bir araya gelerek gerçekleştirdiği oyunda, birbirlerine yetemeyen ve eve hapsolmuş bir çiftin ilişkisi sıra dışı bir sahnelemeyle anlatılıyor. Oyun 15 Nisan Cumartesi saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de sergilenecektir.

2012 yılında Paris’te kurulan ve genel sanat yönetmenliğini Jacques Lecoq Okulu’ndan mezun Mine Çerçi ve Sacha Plaige’in yaptığı Clout Theatre ilk İstanbul prodüksiyonunu Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu kurucu ve eğitmenlerinden Güray Dinçol ve Sena Taşkapılıoğlu ile gerçekleştiriyor.

Sözsüz tasarlanan Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı, duvarların sürekli hareket ettiği soyut bir ev içinde yaşayan bir erkekle bir kadının ilişkisini ve bu ilişkinin geçirdiği evreleri konu alıyor. Işık, ses ve müziğin gerçeküstü bir dünya oluşturduğu bu oyun seyirciye farklı bir tiyatro deneyimi sunuyor.

Clout Theatre’ın oyunları 2012 yılından beri başta İngiltere olmak üzere Çin, Rusya, Almanya gibi birçok ülkede festivallere katıldı ve Edinburgh Fringe Festivali’nde iki sene üst üste Total Theatre Ödüllerinde "Emerging Artist" kategorisine aday gösterildi. 2014 yılında İstanbul’a How A Man Crumbled (Bir Adam Böyle Ufalandı) ve The Various Lives of Infinite Nullity (Sonsuz Beyhudeliğin Muhtelif Yaşantıları) oyunlarıyla turneye gelen topluluk halen Londra ve İstanbul’da hareketi, sesi ve ışığı kurgunun merkezine alarak farklı teatral gerçeklik arayışlarına devam etmektedir.

Biletler:
Tam: 45 TL
Öğrenci: 30 TL
*Rezervasyon: 0530 683 03 08
*Gişe (Oyun günü saat 18.30’dan itibaren ; sadece nakit geçerlidir)
*Lamelif (Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin karşısında ; Çukurluçeşme Sok. No:2 Parmakkapı, Beyoğlu, Istanbul; sadece nakit geçerlidir)

Beyaz perdede tiyatro : "İnsandan Kaçan"

Performans : "Titled/Untitled"

Tiyatro : "Macbeth / İki Kişilik Kabus"

Tiyatro : "Kral Übü"

Performans: "Relic/After RAU"

Tiyatro: "İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz"