Yayın tarihi 8 Ekim 2019

Lİse’de Sanat

Müzik Sezonu Açılış Konseri

DOLU

Sainte Pulchérie Lisesi geçen seneden bu yana her ayın ilk salı akşamı konserlere sahne oluyor. Bu seneki konser programı 8 Ekim Salı saat 20:30’ta Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve Tülay Günal ile birlikte canlandırdığı "Nazım ve Brecht Güneşin Sofrasında" müzikal gösterisiyle başlıyor.

Bu yıl 60. Sanat Yılını kutlayan Genco Erkal, bu gösteride 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktasını, Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i biraraya getiriyor. İki ozan, bu gösteride keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustaların eserleriyle, izleyiciyi de bu sözlü-müzikli ziyafete davet ediyorlar.

İnsan zekasını doyuran bu mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleninde, Tülay Günal ve Genco Erkal, dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna, piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksafonda Çağdaş Engin eşlik ediyor.

Detaylı Bilgi için : OdeonArts Müzik & İletişim - Saba Sümer T. 0532 760 67 43 mail@sabasumer.com

Rezervasyon : Biletix (75 tl) - Dikkat : bilet kalmadı

Sainte Pulcherie mezunları, öğrencileri, velileri ve çalışanları için biletler indirimli olarak 55 TL tarifesinden Biletix’den satın alınabilecek. İndirimli bilet kodu için mail@sabasumer.com adresine mail atınız, isim-soyisim, mezuniyet yılınız ya da veli olarak öğrencinin ismi ve sınıfı bilgilerini iletiniz.

Lisenin sahnesinde bir sonraki konserler
"Save de date"
12 Kasım 2019 Salı : Yavuz Akyazıcı Project