Yayın tarihi 1. Kasım 2017

Film Gösterimi: Tomboy

Lİse’de Sanat

Céline Sciamma’nın yönettiği 2011 yapımı "Tomboy" filmi, 1 Aralık Cuma günü saat 20.30’da Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Türkçe alt yazılı olarak Sahne Pulchérie’de gösterilecektir. Etkinlik ücretsizdir.

Yönetmen: Céline Sciamma
Süre: 82 dakika.
Dil: Fransızca. Türkçe alt yazılı.

Laure 10 yaşında bir çocuk. Ve tam bir "erkek Fatma". Yeni bir mahalleye taşındıklarında, Lisa ve arkadaşlarını erkek olduğuna inandırır. Öykü, bir nevi şişe çevirmece oyunu gibi ilerler: bir sırrı ifşa etmek mi yoksa oynamak mı? Oyun! Yaz boyu Laure kendini bu oyuna kaptırır ve Michael olur, tıpkı diğer oğlan çocukları gibi bir çocuk. Ama o kadar da sıradan değildir çünkü Lisa’nın dikkatini çekmeyi başarır ve Lisa ona aşık olur. Laure yeni kimliğinin peşinden sonuna kadar gider, sanki yaz hiç bitmeyecek ve sarsıcı sırrı ortaya çıkmayacakmış gibi.

2011 Ödüller: Altın Duke – Odessa Uluslararası Film Festivali; Jüri Ödülü – Teddy Ödülleri; İzleyici Ödülü – Meyzieu Avrupa Sineması.

Tiyatro: Batı

Sahne Pulchérie’nin Programı