Yayın tarihi 20 Ekim 2017

Film Gösterimi : Séraphine

Lİse’de Sanat

Martin Provost’un yönettiği 2008 Fransız yapımı bol ödüllü "Séraphine" filmi, 4 Kasım Cumartesi saat 20.30’da Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Türkçe alt yazılı olarak Sahne Pulchérie’de. Etkinlik ücretsizdir.

Yönetmen : Martin Provost
Süre : 125 dakika.
Dil : Fransızca. Türkçe alt yazılı.

Yıl 1912… Picasso’nun resimlerinin ilk alıcısı ve Henri Rousseau’yu keşfeden Alman koleksiyoncu Wilhelm Uhde, Séraphine isimli bir hizmetçiyi işe alır. Bir süre sonra yüksek sınıftan bir dostunun evinde gördüğü tabloyu Séraphine’in yaptığını büyük bir şaşkınlıkla öğrenir. Avangard sanat tüccarı ile yetenekli hizmetçi arasında dokunaklı ve beklenmedik bir ilişki oluşacaktır.

2009 César Ödülleri : En İyi Fransız Filmi, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Orijinal Film Müziği, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kostüm, En İyi Dekor, En İyi Orijinal Senaryo Ödülleri. Festivallerde 12 adaylık ve 4 ödül.

*Etkinlik ücretsizdir.

Tiyatro: Batı