Yayın tarihi 10 Kasım 2017

Beyaz Perdede Tiyatro: Cyrano de Bergerac

Lİse’de Sanat

La Comédie Française tarafından sahnelenen Edmond Rostand’ın "Cyrano de Bergerac" oyunu Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Kirpi Tiyatro işbirliğiyle 9 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie ekranında. Oyun Sabri Esat Siyavuşgil çevirisiyle Türkçe üst yazılıdır.

Göze batan bir burna sahip olan ve bunun sıkıntısını çeken Cyrano’nun sözcüklerle arası çok iyidir. Roxane’ın kalbini fethetmeye çalışan Christian’a güzel sözleriyle yardım eder. Kendisi de aynı genç kıza aşık olan Cyrano, Christian’ın ağzından çıkan her sözün aslında kendi sözleri olduğunu belli etmemeye çalışır...

Yazan: Edmond Rostand
Yönetmen: Denis Podalydès
Dekor: Éric Ruf
Kostüm: Christian Lacroix
Oyuncular: Sylvia Bergé, Véronique Vella, Françoise Gillard, Alain Lenglet, Bruno Raffaelli, Christian Gonon, Michel Vuillermoz, Laurent Natrella, Christian Hecq, Loïc Corbery, Julie Sicard, Stéphane Varupenne, Gilles David, Nicolas Lormeau, Nâzim Boudjenah, Julien Frison, Dider Sandre, Claire de la Rüe du Can, Axel Mandron, Amaranta Kun, Marina Cappe.
Yapım: La Comédie Française
Dağıtım: Pathé Live
Bel Air Media ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle
Yönetmen: Dominique Thiel