Yayın tarihi 19 Ekim 2018

Atölye|Konser: Ediz Hafızoğlu, Ercüment Orkut & Volkan Topakoğlu

Lİse’de Sanat

Bu yıl 17 ile 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali kapsamında Sainte Pulchérie Fransız Lisesi gösteri salonunda Ediz Hafızoğlu, Ercüment Orkut ve Volkan Topakoğlu’nun katılımlarıyla 19 Ekim Cuma günü "Liselerde Caz" adlı atölye/konseri düzenlendi.

Sokaklar, caddeler, yollar, bulvarlar...
Sizi tüm yıl kim bilir nerelere götürdüler. Ama şimdi cazın eşsiz ezgilerine getirecekler.

"Liselerde Caz" atölyeleri Akbank Caz Festivali’nin en yaratıcı etkinliklerinden biridir. Her yıl düzenlenen bu etkinlik dizisi, katılımcılara cazla tanışmayı ve onlara cazı sevdirmeyi amaçlıyor. Programdaki etkinlikler kapsamında dinleyiciler, müzisyenlerin yaratım süreçlerinde özellikle nelere dikkat ettiklerini, onları bire bir izleyerek öğreniyorlar. Soru-cevap akışıyla ilerleyen sohbetler sayesinde caz enstrümanlarını yakından tanıma fırsatına sahip oluyorlar.

Öğrenci ve velilerimizin büyük ilgi gösterdiği bu özel etkinliğin son bölümünde, okulumuz müzik kulübü öğrencileri sahneye çıkarak Dave Brubeck’in Take 5 eserini seslendirdiler. Ediz Hafızoğlu, Ercüment Orkut ve Volkan Topakoğlu’nun yorumlarını dinleyerek kendilerini nasıl geliştirebileceklerini öğrendiler.

Bu atölyeyi hayata geçirmemizi sağlayan Akbank Sanat’a ve 28. Akbank Caz Festivali’nin organizasyonunu üstlenen Pozitif’e, katkı ve katılımlarından ötürü Ediz Hafızoğlu, Ercüment Orkut ve Volkan Topakoğlu’na yürekten teşekkür ederiz.

Gelecek yılki atölyelerde buluşmak üzere!

a 10 a 11 a 12 a 13 a 14 a 15 a 16 a 17 a 18 a 19 a 1 a 20 a 21 a 2 a 3 a 4 a 5 a 6 a 7 a 8 a 9 1

Tiyatro: Batı

Sergi: "Yedi Tepe İstanbul"

8-28 Aralık 2018