Yayın tarihi 6 Kasım 2018

25.İstanbul Fotoğraf Günleri Sainte Pulchérie’de

Lİse’de Sanat

2018

IFSAK’ın 1985’ten bu yana düzenlediği ve bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında yerli ve yabancı 40’tan fazla fotoğraf sanatçısı "Sahte" (Fake) teması etrafında bir araya geliyor. Fotoğraf eksenli çok sayıda proje - sergiler, konferanslar, atölyeler, gösteriler - 1 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu’nun muhtelif mekanlarında sanatseverlerle buluşuyor.

25. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi 1 Kasım akşamı OD’A (Ouvroir d’Art) sanat galerisinde Nicholas Kahn, Richard Selesnick, Jim Naughten, Marcus Blaesdale, Dora Günel ve Kubilay Karslı’nın sergilerinin açılışını gerçekleştirdi. Ayrıca okulumuz Kasım ayı boyunca gösteri salonunda bir seri konferans ve atölyeye de ev sahipliği yapıyor.

İFSAK 25. İstanbul Fotoğraf Günleri’nde, fotoğraf sanatı bir kez daha sahte ile gerçeği ayırmak için işe koyuluyor. Sahte olanın kucağında iki ayrı dünya, iki ayrı yaka, iki ayrı varlık âlemi bir araya geliyor. Sahte, gerçek olanı değerli kılıyor. Gerçekler dünyası ile idealar dünyası bir kez daha buluşuyor. Fotoğraf makinesinin bulunduğu açı ile saptayacağı ana karar veren fotoğrafçının gerçek ile sahte olan arasındaki savaşına bir kez daha tanık oluyoruz.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’de festival programı:

• 1 Kasım 19.00 - 25. İstanbul Fotoğraf Günleri’nin sergi açılışı
  • 2 Kasım 19.00 - Handan Tunç ve Faruk Atalayer ile panel
  • 3 Kasım 15.00 - Levent Kılıç konferansı
  • 6 Kasım 19.00 - Şehlem Sebik konferansı
  • 13 Kasım 19.00 - Osman Ürper ile fotoğraf gösterisi
  • 15 Kasım 18.30 - Sainte Pulchérie Lisesi öğrencilerinin sergi açılışı
  • 20 Kasım 19.00 - Ömer Bakan ile fotoğraf gösterisi
  • 1 Aralık 14.00 - İmren Doğan ile fotoğraf gösterisi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi değerli iş birliğinden ötürü IFSAK’a yürekten teşekkürlerini sunar.

25. Istanbul Fotoğraf Günleri ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Affiche - Poster

Tiyatro: Batı