Yayın tarihi 3 Mart 2018

Tiyatro: Düğün

Lİse’de Sanat

Sarı Sandalye’nin sahnelediği "Düğün" 14 Nisan Cumartesi akşamı Sahne Pulchérie’de. Oyun İngilizce üst yazılıdır.

“Düğün” ya da “Küçük Burjuva Düğünü”, Bertolt Brecht’in ilk dönem tek perdelik oyunlarından biridir. Oyun, orta sınıf bir çiftin düğün yemeği sırasında geçen olayları konu alır. Yemek boyunca küçük burjuva bir ailenin arasındaki ilişkileri izleriz. Bu sayede yazarın asıl işaret ettiği, ailenin içinde bulunduğu toplumun bir yansımasını görürüz. Her şey yüzeyde çok olağan gibi görünürken gece ilerledikçe insanların iç yüzlerinin açığa çıktığını ve bunun ikili ilişkilere nasıl yansıdığına tanık oluruz. Bu basit akşam yemeği toplumdaki gizli saklı kalmış çarpıklıkların adeta dokuz kişiye indirgenmiş bir halidir.

Yazan: Bertolt Brecht
Yöneten: Doğa Nalbantoğlu
Oyuncular: Canan Günaştı, Emre Yıldızlar, Sercan Oytun Tokuç, Ş.Ceren Ülgen

40 dakika / tek perde.