Yayın tarihi 3 Mart 2018

Film Gösterimi: La vie de Jésus

Lİse’de Sanat

Bruno Dumont’un yönettiği 1997 yapımı "La vie de Jésus" filmi, 6 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Türkçe alt yazılı olarak Sahne Pulchérie’de gösterilecektir. Etkinlik ücretsizdir.

Yönetmen: Bruno Dumont
Süre: 91 dakika
Dil: Fransızca. Türkçe alt yazılı.

Freddy, Fransa’nın kuzeyindeki Bailleul kasabasında annesiyle birlikte yaşamaktadır. İşsizdir, sara hastasıdır, süpermarkette kasiyer olarak çalışan Marie’ye deli gibi aşıktır. Freddy’nin arkadaşları da ona benzer; avare avare gezerler, mobiletleriyle çevre yolları arşınlarlar, bir baltaya sap olamamışlar, şuursuzca cehenneme doğru sürüklenmektedirler: AIDS, ölüm, korku, cinsel taciz, ırkçı cinayetler. Ve belki kefaret.

"L’humanité" (1999) ve "Flandres" (2006) filmleriyle tanıdığımız Bruno Dumont’un ilk filmi olan "La vie de Jésus" 1997’de Jean Vigo ödülüne layık görüldü.

Film Gösterimi: 9 Ay Hapis

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

Edebiyatta Aydın Kimliği

Sainte Pulchérie’de Fransız Moda Rüzgarı Esti