Yayın tarihi 3 Mart 2018

Film Gösterimi: La vie de Jésus

Lİse’de Sanat

Bruno Dumont’un yönettiği 1997 yapımı "La vie de Jésus" filmi, 6 Nisan Cuma akşamı saat 20.30’da Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Türkçe alt yazılı olarak Sahne Pulchérie’de gösterilecektir. Etkinlik ücretsizdir.

Yönetmen: Bruno Dumont
Süre: 91 dakika
Dil: Fransızca. Türkçe alt yazılı.

Freddy, Fransa’nın kuzeyindeki Bailleul kasabasında annesiyle birlikte yaşamaktadır. İşsizdir, sara hastasıdır, süpermarkette kasiyer olarak çalışan Marie’ye deli gibi aşıktır. Freddy’nin arkadaşları da ona benzer; avare avare gezerler, mobiletleriyle çevre yolları arşınlarlar, bir baltaya sap olamamışlar, şuursuzca cehenneme doğru sürüklenmektedirler: AIDS, ölüm, korku, cinsel taciz, ırkçı cinayetler. Ve belki kefaret.

"L’humanité" (1999) ve "Flandres" (2006) filmleriyle tanıdığımız Bruno Dumont’un ilk filmi olan "La vie de Jésus" 1997’de Jean Vigo ödülüne layık görüldü.

Tiyatro: Batı

Sergi : Sanatçıların Baharı