Yayın tarihi 1. Ocak 2017

Tiyatro : "Kral Übü"

Lİse’de Sanat

Palyaçonun, nesne tiyatrosu kuklasının ve küçük ekranın kesiştiği bu gösteri, destanı canlı küçük "telesinema ekipman" gösteri makineleri ile yeniden üreten, korku içerisinde çığlıklar atmamıza yol açan aksesuarların, sarayların, mağaraların, güçlerin ve şiddetin bir arada bulunduğu, zorbaca kaleme alınmış olan korkunç hikaye kitabını davet eden 3 kukla-komedyen, kütük-komedyen.

Türkçe üst yazılı Fransızca gösteri. 24 şubat Cuma saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de oynanacaktır.

1896’da yayımlanan "Ubu Roi" (Kral Ubu) adlı tiyatro oyunu insanlık dışı bir güç uygulamasının anlamsızlığını vurgulayan evrensel simge haline gelmiştir. Alfred Jarry bu eserinde kışkırtma, absürt mizah, hiciv, parodi ve taşlama gibi ögeleri bir arada işlemiştir. "La Compagnie Le Puits qui Parle" palyaço, kukla gösterisi, nesne ve küçük ekran tiyatrosunun bir birleşimi olarak izleyenlere eğlenceli ve sıra dışı bir piyes sunuyor. Çağdaş ama aynı zamanda da geleneksel üslubu, yaratıcılığı ile olduğu kadar şiirsel yapısı, komedi unsurları ve özellikle de günümüz acımasızlığını vurgulayan yönleriyle bizi derinden etkileyeceğine inanıyoruz.

Alfred Jarry "Kral Ubu"
Yönetmen: Valery Forestier
Oyuncular: Sabrina Amengual, Michael Egard, Valery Forestier
Türkçe üst yazılı Fransızca gösteri.

Giriş ücretsizdir.

Beyaz perdede tiyatro : "İnsandan Kaçan"

Tiyatro : "Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı"

Performans : "Titled/Untitled"