Yayın tarihi 15 Mayıs 2017

Dans: "Hidra"

Lİse’de Sanat

Tarihi binalar için tasarlanan "Hidra" dans gösterisi İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Sahne Pulchérie işbirliğiyle 2 ve 3 Harizan 2017’de saat 20.30’da İstanbul’da sahneleniyor. Bu gösteri, 1891 yılında inşa edilen Sainte Pulchérie Lisesi’nin binasını dansçılar eşliğinde keşfetmenizi ya da mekanı farklı bir gözle görmenizi sağlayacaktır.

Fransa’da bulunan Ulusal Eserler Merkezi, iki senedir sahne sanatlarını ve tarihi yapıları bir araya getirmek için, ulusal mirasın simgesel mekanlarında koreograflara yönelik rezidanslar düzenliyor.

Brou Kraliyet Manastırı’nda tasarlanmış olan "Hidra" gösterisi, ilk defa Temmuz 2016’da seyirciye sunulmuştur. Ulusal mirasın bir parçası olan bir mimari yapının üç aşamalı bir güzergah yoluyla keşfedilmesi için düşünülmüş olan gösteri, beş dansçı için kurgulanıp, tarihi binalarda gösterilmek üzere düzenlenmiştir.

Gösterinin özünde, belirgin olduğu kadar basit bir soru vardır: dans hareketi ve müzik nasıl anılarla dolu bir mekanda yaşanmış olan şeyleri ortaya çıkarabilir?

1891 yılında kurulan Sainte Pulchérie Lisesi’ni gösteri mekanı olarak kullanacak olan Yuval Pick ve kumpanyası, binanın içinde bulunan zaman katmanlarını dansçıların duyarlı bedenleriyle gerçek zamanlı olarak yüz yüze getiriyor.

Kumpanya, seyircileri ve dansçıları hem dünyevi hem kutsal olan bu mimarinin en çarpıcı mekanlarında bir yolculuğa davet ediyor.

Yuval Pick

Tel Aviv’de bulunan Bat-Dor Dance School’da eğitim görmüş olan Yuval Pick, 1991’den 1995’e kadar Batsheva Dance Company ile birlikte çalışıyor. Sonrasında, uluslararası bir kariyer çizme yolunda Tero Saarinen, Carolyn Carlson yada Russel Mallphant gibi sanatçılarla çalışıyor.
1999’da Lyon Ulusal Operası’nın bale grubuna dahil oluyor. The Guests isimli kumpanyasını 2002’de kuruyor. 2011’de Rillieux-la-Pape’ın Ulusal Koreografi Merkezi’nin yönetmenliğine atanıyor ve hareketin ince işlendiği, bestecilerle yakın bir iş birliğinin sergilendiği eserlere imzasını atıyor. Bir nevi ritüel olarak görülebilecek olan Yuval Pick’in dans eserleri, birey ve topluluk arasında sürekli yeniden sorgulanan bir dengeyi bizlere sunuyor.

Gösterinin sonunda seyircilerin ve dansçıların buluşacağı bir sohbet düzenlenecektir.

Koreografi
Yuval Pick

Müzik
Matmos, Nico Mulhy, Max Bruckert et Samuel Sighicelli

Dansçılar
Julie Charbonnier, Madoka Kobayashi, Thibault Desaules, Adrien Martins, Emanuele Rosa

Koreografi asistanı
Sharon Eskenazi

Işık
Ludovic Bouaud

Kostüm
Emilie Piat et Pierre-Yves Loup-Forest

Koreografi danışmanı
Bénédicte Jolys

Ses tasarımı
Pierre-Jean Heude

Prodüksyon
CCNR / Direction Yuval Pick
Centre des Monuments Nationaux

Biletler: Tam : 15 TL, Öğrenci: 10 TL

Bilet satış noktaları:

*Fransız Kültür Merkezi:

Istiklal Cad. No : 4 Taksim, Istanbul
Çalışma günleri ve saatleri :
Pazartesi-Cuma arası (8 Mayıs ve 19 Mayıs hariç)
9.00-13.00 / 14.00-17.30

*Lamelif:

Cihangir mah, Çukurlu Çeşme Sok. No:2 Beyoğlu/İstanbul
Çalışma günleri ve saatleri :
Her gün saat 11.00-21.00 arası

*Biletlerinizi gösteri günleri saat 18.30’dan itibaren gişeden alabilirsiniz.

FranceDanse Orient-Express kapsamında Teatroskop’un desteğiyle.
Teatroskop Fransız Kültür, Fransa Kültür ve Iletişim Bakanlığı ve Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatılmış olan bir programdır.

"Hidra" 6 Haziran’da Sibiu (Romanya)’da ve 9 Haziran’da Bükreş’te gösterilecektir.

Teaser :

Tiyatro: "Tehlikeli Oyunlar"

Kültür ve Edebiyat Sempozyumunun Ardından

Sergi : Sanatçıların Baharı

Beyaz perdede tiyatro : "İnsandan Kaçan"

Tiyatro : "Harikulade Bir Çiftin Badireli Ev Yaşamı"

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

Mizah Teması Üzerine...