Yayın tarihi 23 Kasım 2015

Tuğba Yüksel Öğrencilere Sergisini Gezdiriyor

Lİse’de Sanat

Sanat galerimiz Od’A-Ouvroir d’Art, 19 Aralık’a kadar Tuğba Yüksel’in "Kimsecik" adlı sergisine ev sahipliği yapmaktadır. 10. sınıfların tamamı, bu vesileyle sanatçıyla tanışma fırsatı buldular.

Tuğba Yüksel gençlerle kolay diyalog kuruyor, bizler de buna tanık olduk: Sergisine yaptıkları rehberli ziyaret esnasında öğrenciler spontane bir şekilde sanatçıya bir sürü soru sordular. Öğrenciler, sanatçının sıra dışı fotoğraflarının teknik yönüyle olduğu gibi estetik yönüyle, sanatçının profesyonel geçmişiyle, fotoğrafı pratiğe dökme şekliyle de ilgilendiler:

"Fotoğraf çekerken kendinizi yalnız hissediyor musunuz? Daha önce fotoğraflarınızdan yola çıkarak resim yapmayı düşündünüz mü? Zaman üzerine çalışırken ve kendi duygularımız bile değişebilirken belli bir tema ve tarz doğrultusunda çalışmak nasıl oluyor? Uzun pozlama ne anlama geliyor? Yoldan geçenleri çekerken onlardan poz vermelerini rica ediyor musunuz?

Sohbet bazen uzun sürdü hatta zil çaldığında bile devam etti!

Tuğba Yüksel’e yüce gönüllülüğünden ve eğitime karşı doğal kabiliyetinden ötürü teşekkür ederiz. Galerimizde Tuğba Yüksel’in muhteşem çalışmalarını görmeye bekliyoruz.

Sınıfların Philippe Dupuich ile Fotoğraf Atölyeleri

Demirören’de Gezebileceğiniz Sergi : "Kalanlar ve Kalıntıları"

Afrika’nın Coşkulu Ritimleriyle Buluştuk!

"Africa" Gecesi

Büyüleyici İspanya

Özel Etkinlik: Yazar Matei Vişniec Öğrencilerimizle Buluştu

Sergi: Ferrante Ferranti’nin Yönetiminde "Genç Bakışlar"