Yayın tarihi 1. Aralık 2016

Sergi: Ferrante Ferranti’nin Yönetiminde "Genç Bakışlar"

Lİse’de Sanat

Tarihi Beyoğlu’nda Gezinti

10. sınıf öğrencilerimiz Fransızca dersleri kapsamında, Mathieu Ferriere’in eşlik ettiği Fransız fotoğraf sanatçısı Ferrante Ferranti ile bir hafta süresince fikir alış verişinde bulundular ve fotoğraf atölyeleri gerçekleştirme şansına sahip oldular. Öğrenciler bu atölyeler aracılığıyla okullarının yer aldığı semtin kültürel ve mimari mirasını yeniden keşfettiler.

10. Sınıflar her yıl, imge betimlemeye dair sözcük dağarcığı edinmek ve bunda uzmanlaşmak için Fransız bir fotoğrafçıyla ders oturumlarına katılıyorlar. Bu oturumları pratik yapmalarına imkan sunan fotoğraf çekimleri izliyor. 2016 yılı davetlisi fotoğraf sanatçısı Ferrante Ferranti, öğrencileri okulumuzun bulunduğu Pera ve Cihangir arasındaki sokakları incelemeye davet etti. Fotoğraflar 1 Aralık Perşembe günü 18.30’da sanatçının da katılımıyla Galeri Od’A Ouvroir d’Art’ta sergilenecek.

İletişim Bölümü bu projeyle ilgili Ferrante Ferranti ile bir röportaj gerçekleştirdi:

Öğrencilere nasıl bir projeyle gittiniz; bu çalışmanın amacı nedir?
Hepimiz birlikte tarihi Beyoğlu’nun mimari dokusunu yakından tanımak için bir gezintiye çıktık. Öncesinde öğrencilerle resim analizi yaptığım dersler esnasında tanışmıştım. Derslerde gördükleri kavramlardan hareketle yaptığımız bu alıştırma her şeyden önce bir konsantrasyon çalışmasıydı. Onlara görmeyi, mekanları yeni bir şekilde yansıtabilmeyi öğretmek istedim.

Öğrencilerin tepkileri nasıldı?
Bence gayet iyiydi! Bu atölye çalışması, sergi yapacak olmanın da heyecanlıyla bir grup dinamizmi yarattı.

İstanbulla bu yeni buluşmanız nasıl geçti?
İstanbul benim eski bir arkadaşım! Bu şehre en az on beş defa gelmişimdir. Bu sefer ki ziyaretim de çok etkileyiciydi. Öğrenciler ve öğretmenler bu şehri anlamama yardımcı oldular. Öğrencilerle kurduğum iletişim sayesinde ben de turistik kültürel mirasın ötesine geçmeyi başardım. Bu şehrin ruhuna daha farklı bakma olanağı buldum.

Ferrante Ferranti’nin "Güneş’in İzleri" adlı fotoğrafları Saint Michel Lisesi’nde sergilenmektedir. Bu sergi, içlerinde Sainte Pulchérie Lisesi’nin de yer aldığı İstanbul’daki beş Fransız Lisesi’ni bir araya getirmektedir. 23 Kasım tarihinde gerçekleşen açılışta çekilen videoyu aşağıda bulabilirsiniz :

Sınıfların Philippe Dupuich ile Fotoğraf Atölyeleri

Demirören’de Gezebileceğiniz Sergi : "Kalanlar ve Kalıntıları"

Afrika’nın Coşkulu Ritimleriyle Buluştuk!

"Africa" Gecesi

Büyüleyici İspanya

Tuğba Yüksel Öğrencilere Sergisini Gezdiriyor

Özel Etkinlik: Yazar Matei Vişniec Öğrencilerimizle Buluştu