Yayın tarihi 7 Kasım 2017

Sergi : 10. Sınıfların Gözünden Kutsallık

Lİse’de Sanat

Fotoğrafçı Nicolas Joyeux ile atölyeler

İmge betimlemelerine dair söz dağarcığını zenginleştirmek ve bu alanda dil becerilerini geliştirmek için, tüm 10. sınıf öğrencileri, 12 senedir olduğu gibi bu sene de Fransa’dan davetli bir fotoğraf sanatçısının derslerini takip ediyorlar. Bu atölyelerin ardından İstanbul sokaklarında fotoğraf çekim yürüyüşlerine katılıyorlar. Projenin 2017 konuğu fotoğrafçı Nicolas Joyeux öğrencilere kutsallık teması etrafında çalışmalarda rehberlik etti.

Çalışmaların pedagojik boyutu birden çok safhaya yayıldı. Önce Nicolas Joyeux her sınıfın Fransızca dersleri esnasında 1,5 saatlik teorik sunumlar yaptı. Yansıttığı fotoğraflar aracılığıyla öğrencilere eleştirel bakışlarını nasıl geliştirebileceklerini ve imge betimlemesi söz dağarcığını nasıl kullanacaklarını gösterdi.

Ardından lisenin çevre semtleri Beyoğlu, Galata ve Kabataş’ta farklı sokaklarda öğrenciler öğrendikleri kavramları uygulayarak ve fotoğraf çekmenin tadına vararak çekim yürüyüşüne katıldılar. Nicolas Joyeux ve öğretmenlerinin eşlik ettiği öğrenciler kentte kutsallığın izdüşümünün peşine düştüler.

Sonraki hafta, öğrenciler dersliklere geri dönüp, çektikleri fotoğrafları değerlendirdiler ve deneyimlerini Nicolas Joyeux ile paylaştılar.

Öğrencilerin çektiği tüm fotoğraflar 2 Kasım günü, velilerin ve Sainte Pulchérie dostlarının katıldığı sergi açılışında diaporama olarak sergilendi. Bu sergi Türk fotoğrafçı Timurtaş Onan’ın ve Nicolas Joyeux’nün eserlerini biraraya getiren "Kutsallığın İzdüşümleri" sergisiydi. Diaporama dışında, öğrenci işlerinden bir seçki kafeterya koridorlarında büyük ebat basılarak sergilendi.

Bu çalışmanın ürünlerinin 1 Aralık tarihine kadar lisede görebilirsiniz.

Sainte Pulchérie Lisesi fotoğrafçı Nicolas Joyeux’ye öğrencilerine kattığı bilgiler, ayırdığı zaman ve zerafeti için teşekkür eder.

Nicolas Joyeux ve Timurtaş Onan ortak sergisi, Od’A-Ouvroir d’Art galerisinde ziyarete açıktır. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Sergi: "Kutsallığın İzdüşümü" - Nicolas Joyeux ve Timurtaş Onan

Sahne Pulchérie’nin Programı