Yayın tarihi 18 Mayıs 2018

"La Dolce Vita" İtalya Gecesi

Öğrencİ Çalışmaları

Sainte Pulchérie Lisesi kulüpleri, her yıl dünyanın farklı kültürlerini ve geleneklerini keşfediyor. Japon, Hint, Latin Amerika, Frankofon Afrika ve İspanya kültürlerinin ardından öğrencilerimiz, Yeni Nesil 2000 Okulu ve bu seneye özel olarak Galileo Galilei İtalyan Lisesi ve Özel İtalyan Lisesi’nin de katılımlarıyla 11 Mayıs Cuma akşamı sundukları gösterilerle bizleri büyüleyici bir İtalya yolculuğuna çıkardılar.

Federico Fellini’nin 1959 yapımı "La Dolce Vita" (Tatlı Hayat) filminin Trevi Çeşmesi sahnesi ile başlayan gecede Sainte Pulchérie Lisesi Müdürü Alexandre Abellan konuşmasını İtalyanca yaparken, İtalya Başkonsolosu Sayın Frederica Ferrari Bravo Fransızca ve Fransa Başkonsolosu Sayın Bertrand Buchwalter davetlilere Türkçe hitap ettiler. Bu özel etkinliğin kültürler arası buluşmaya vesile olduğunun altını çizdiler.

Konuşmaların ardından Koloratur Soprano Nazlı Deniz Süren ve piyanist Paolo Villa, İtalyan şarkıları ve piyano eşliğinde Rossini, Donizetti ve Puccini bestelerini seslendirdikleri nefis bir opera dinletisi verdiler.

Müzik dinletisinin ardından sahneye çıkan tasarım kulübü öğrencilerimiz Venedik ile özdeşleşmiş geleneksel maske kültüründen esinlenerek hazırladıkları tasarımlarla Rönesans dönemi aydınlarını ve döneme yön veren fikirlerini sahneye taşıdıkları tiyatral bir defile sundular. Etkinlik, Yeni Nesil 2000 Okulu’nun koro ve dans gösterileriyle devam etti. Okulumuzun dans kulübü ve müzik kulübü ise sahnede yerlerini alarak salondaki tüm izleyicileri İtalya ritimleriyle buluşturdular.

İtalya gecesi onuruna bu yıla özel olarak sahnemizde ağırladığımız Galileo Galilei İtalyan Lisesi’nin etkileyici korosu ve Özel İtalyan Lisesi öğrencilerinin, izleyicileri İtalyan mizahıyla buluşturduğu piyes geceye renk kattı.

400’den fazla davetlinin bir araya geldiği "La Dolce Vita" gecesinin kokteyline İtalyan Lisesi Gastronomi Kulübü İtalyan mutfağından lezzetlerle destek verdi.

Katkı ve katılımlarından ötürü Yeni Nesil 2000 Ortaokulu Müdürü Sevim Düldül’e, Galileo Galilei İtalyan Lisesi Müdürü Maria Susanna Bernardi’ye ve Özel İtalyan Lisesi Müdürü Massimo Di Segni’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sergi : 10. Sınıfların Gözünden Kutsallık

Fotoğrafçı Nicolas Joyeux ile atölyeler

Üçüncü SPMUN Konferansı

Öğrencilerin Düzenleyip Yönettiği MUN Konferansı