Yayın tarihi 5 Kasım 2016

Demirören’de Gezebileceğiniz Sergi : "Kalanlar ve Kalıntıları"

Lİse’de Sanat

Profesyonel fotoğrafçılığa giden yolda kendinden emin adımlarla ilerleyen öğrencilerimiz IFSAK tarafından düzenlenen fotoğraf projesine dahil oldular. Şehri, bünyesindeki insan topluluğu ile daimi etkileşimi içinde sergilemek üzere kolları sıvadılar. Hareket halindeki şehir; zamanın ötesinde, ebedi bir gelişim içindedir... Fotoğrafçılar bu dönüşümün bıraktığı kalıntıları objektiflerine aldılar. Fotoğraflar, IFSAK 24. Fotoğraf Günleri kapsamında Demirören’de sergilenmektedir.

Şehir, kendi teknolojisiyle doğaya müdahale edebilme gücüne sahip tek canlı türü olan insanın, yaşamını kolaylaştırmak için inşa ettiği mekandır. Şehirlerin karakterini yansıtan da şehrin dokusudur. Bu fotoğraflarda gördüklerimiz, pek çok farklı duyu ve atmosferden oluşan bu açıklanamaz şehir karakterinin görsel olarak bıraktığı izlerdir. Şehir; hareketli ve dans eden, istediğini ayakları altında ezen, sürekli değişen ve hepimizden daha canlı olan bir canlıdır. Bu yaratığa hayat veren de insanlardır. Şehrin dokusuna bakmak, bize o şehrin insanları hakkında çok şey gösterir. Şehir ve insanının kimliği birbirine benzerdir.

Onur Serin’in ve Orhan Eski’nin yürüttüğü projeye gönüllü katılan öğrencilerimiz:
Ali Olguner, Batuhan Can, Buse Kuroğlu, Deniz Önal, Derin Demircioğlu, İdil Kutlu, Zeynep Lal Karasatı, Mavi Deniz Engin, Okyanus Şen, Renan Teuman, Rina Tercan, Sabrina Semerciyan, Zeynep Tibet

Serginin açılışı 1 Kasım Salı günü saat 19:30’da Demirören, İstiklal Caddesi, Beyoğlu’nda yapılacaktır.

Sergi ve IFSAK 24. Fotoğraf Günleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Sınıfların Philippe Dupuich ile Fotoğraf Atölyeleri

Afrika’nın Coşkulu Ritimleriyle Buluştuk!

"Africa" Gecesi

Tuğba Yüksel Öğrencilere Sergisini Gezdiriyor

Özel Etkinlik: Yazar Matei Vişniec Öğrencilerimizle Buluştu

Sergi: Ferrante Ferranti’nin Yönetiminde "Genç Bakışlar"

Tarihi Beyoğlu’nda Gezinti

"Duyular ve Edebiyat" Festivali’nde Fransız Yazarlar Rezidansı

Frankofoni Festivali

Tiyatro: Batı

2017 Yılı Frankofoni Programı!

"Duyular ve Edebiyat" Festivali

Sahne Pulchérie’nin Programı