Yayın tarihi 13 Nisan 2016

Afrika’nın Coşkulu Ritimleriyle Buluştuk!

Lİse’de Sanat

"Africa" Gecesi

Sainte Pulchérie Lisesi her yıl bir ülke ya da kıtayı onur konuğu yapıyor. Japonya, Hindistan ve Latin Amerika’dan sonra bu yıl sırada Afrika Kıtası var. Sainte Pulchérie Lisesi 17 Mayıs Salı günü Afrika Kıtası’nın canlı renklerine büründü...

Yeni bir kültüre yakınlaşmak, karşındakini tanımak, onu özel yapanın ne olduğuyla ilgilenmek, yeni düşünme biçimlerine açılmak ve karşılıklı olarak birbirini anlamak adına bir adım atmaktır.

Bir yıl kadar bir süredir okulumuzun müzik, caz, dans, tasarım ve futbol kulüpleri Afrika Kıtası’nın farklı yüzlerini 17 Mayıs’ta 400 kadar davetlinin katılımıyla gerçekleşen gecede yeniden yorumlamak üzere keşifler yaptılar. Bu vesileyle Afrikalı sanatçıların, müzisyenlerin ve dansçıların katılımıyla gösteriler düzenlendi. Kamerun Fahri Konsolosu Sayın Eren Merzeci, Orta Afrika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Sayın Burak Akdikmen, Mali Fahri konsolosu Sayın Faruk Cengiç’in katıldığı törenin ardından tüm davetliler bahçede farklı kültürlerin buluşmasını kutlamak üzere danslı kokteylde toplandılar.

Ancak Afrika Kıtası’na ayrılan süre bir geceyle sınırlı değildi. Okulda gerçekleştirilen Afrika temalı sergiler, buluşmalar, spor, dans, film gösterimleri öğrencilerin Afrika kültürünü tanımalarını sağladı.

Okulda gerçekleştirilen etkinliklerden bazıları:

• Hervé Porcher’in Rwanda halkı hakkındaki fotoğraf sergisi sayesinde öğrencilerimiz Rwanda’nın trajik tarihini öğrendiler.
  • Mart ayında Frankofoni kutlamaları Frankofon Afrika’ya adandı.
  • Futbol kulübümüz Senegalli futbolcu Abdoulaye Ba ile antrenmanı sırasında bir araya geldi ve kendisiyle bir röportaj gerçekleştirme şansına erişti.
  • Fatih’te Mimar Sinan Stadı’nda öğrencilerimiz ve yarı profesyonel bir Afrika takımı arasında futbol maçı düzenlendi.
  • 2 Mayıs’ta 9. sınıf öğrencilerimiz « Parcours » adlı bir Afrika açık oturumuna katıldılar.
  • Öğrenciler güneşli bir mayıs günü okul bahçesinde profesyonel bir dansçı ve perküsyonist eşliğinde koreografik Afrika dansı yaptılar.

Afrika sezonunu Afrika Gecesi ile bayram havasında son buldu. Her yıl gerçekleştirilen bu ülkeler döngüsü Sainte Pulchérie Lisesi’nin sürdürülebilir yaşam ve kültürle yoğrulan eğitim müfredatıyla birebir bağdaşmaktadır. Burada amaç özgürlüklere, çeşitliliğe, kültürel kimliğe ve yerel miraslara saygıya teşvik etmektir.

Sainte Pulchérie Lisesi bu özel gecenin hayata geçirilmesinde emeği geçen saygıdeğer fahri konsoloslara, Boğaziçi Gençlik Korosu’na, Afrika Dans Okulu’na, müzisyen Antonio Flo’ya, GLT Ritim perküsyon sanatçılarına ve tabii tüm eğitsel kulüp öğretmenlerine yürekten teşekkür eder.

Sınıfların Philippe Dupuich ile Fotoğraf Atölyeleri

Demirören’de Gezebileceğiniz Sergi : "Kalanlar ve Kalıntıları"

Büyüleyici İspanya

Tuğba Yüksel Öğrencilere Sergisini Gezdiriyor