Yayın tarihi 7 Mayıs 2014

Sainte Pulchérie’de Hindistan Renkleri

Lİse’de Sanat

Bu yıl, lisemizin sosyal etkinlik kulüplerinden öğrenciler Hint kültürüyle buluştular. Öğrencilerin yaratıları, Hint kültürüne adanan çok özel bir gecede Sainte Pulchérie Lisesi’nde sergilenecek. Sizleri Hindistan’ın renkli dünyasına götürecek olan bu gece, aynı zamanda belirgin özellikler taşıyan üç kültürü buluşturacaktır.

Hindistan’ın zengin kültürel mirası, mimari, heykel, resim, dekoratif sanatlara uzandığı kadar dans ve müziği de kapsamaktadır. Tüm bu sanatlar, bu ülkenin canlı ve ışıl ışıl renklerini barındırır. Dansların, müziğin olduğu kadar, motiflerin, kumaşların ve renklerin çeşitliliği, dans, hiphop, müzik, caz akapella ve tasarım kulüplerinin çalışmalarının ilham kaynağı olmuştur. Bu araştırma ve yaratım çalışması, öğrencilerimizin yeni bir kültürü tanımalarına olanak vermiştir.
Düzenlenecek gecede, ortaya koydukları sanatsal yaratımlar aracılığıyla öğrencilerin Hindistan algıladıklarını keşfedeceksiniz.

Sainte Pulchérie Lisesi projeye katılan kulüp öğretmenlerine teşekkür eder : Hande Ermiş (Dans Kulübü), Steven Champs (Hiphop Kulübü), Luis Ernesto Gomez (Müzik Kulübü), Masis Aram Gözbek et Efe Çalımlı (Caz Akapella Kulübü), Filiz Vela (Tasarım Kulübü).

Hint Gecesi 7 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı 19.00’da düzenlenecektir. Lisemizin kapıları bu etkinliğe katılmak isteyen herkese açıktır.

Program:

• Dansçı Rajesh Rapaka ile gösterinin açılış töreni
  • Yeni Nesil 2000 öğrencilerinin dans ve müzik gösterisi
  • Sainte Pulchérie Lisesi Tasarım Kulübü’nün "Kültürler arası köprüler" adlı defilesi.
  • Sainte Pulchéire Lisesi sosyal etkinlik kulüplerinden öğrencilerin dans ve müzik gösterisi
  • Takadhimi Dans Grubu’nun Hint dans gösterisi
  • Hint lezzetlerinden oluşan kokteyl

Sainte Pulchérie Lisesi, İstanbul Hindistan Konsolosluğu’na, Hindistan Dostları Derneği’ne ve Takadhimi Hint Dans Grubu’na desteklerinden, değerli önerilerinden ve bu projenin gerçekleştirilmesindeki yardımlarından ötürü teşekkürlerini sunar. Ayrıca kokteyl için Okul Aile Birliği ve Dubb Indian Restaurant’a ve Interflora Çiçekçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Gedik’e teşekkür eder.

Urart : Yaratıcılığa Adanan Bir Gece

Görünmez Kentleri Görünür Kılmak

Sainte Pulchérie Hindistan Renkleriyle Buluştu

Urart Gecesi