Sanat ve Spor
Yayın tarihi 18 Aralık 2019

Hazırlık Sınıfları Fransız Kültür Kütüphanesi’nde

Öğrencİ Çalışmaları

3, 5 ve 6 Aralık tarihinde Hazırlık sınıfı öğrencileri Fransız Kültür Merkezi’nin Medyateğine giderek lise öğrencileri için ilginç kaynaklar keşfettiler.

Sekiz aşamalı ralli şeklindeki yarışma Medyatek öğretmenlerimiz tarafından Fransız Kültür Merkezi Medyateğinin Hazırlık düzeyine uygun koleksiyonlarını tanıtmak amacıyla hazırlandı.
>https://www.ifturquie.org/fr/istanbul/mediatheque/]

Bu medyatekte çok sayıda ve farklı türlerde DVD’ler, müzik CD’leri, romanların, resimli kitapların ve çizgi romanların, araştırma-inceeleme kitaplarının ve dergilerin bulunduğu bir gençlik bölümü.

Bu keşif gezisi sayesinde öğrenciler, ilk kez gerçek hayatta Fransızca iletişim kurma imkanı buldular, ve gerçek bir gündelik hayat durumunda kütüphaneciler Serra ve Ayfer ile konuştular.

Bu keşif etkinliğinin amacı Fransızca-Medyatek derslerinde işlenen konuları tekrar etmek olsa da, aynı zamanda öğrencilerimizi

Si cette activité de découverte a pour objectif de vérifier la connaissance de certains éléments vus en cours de français-médiathèque, Fransız Kültür Merkezi’ne gitmeye de teşvik ediyor. Zengin kültürel etkinliklerin onlara yeni fikirler ve bilgiler kazandıracağını umuyoruz.

Fransız Kültür’ün medyateği tarafından sunulan ve her yaşa hitap eden iki dijital kaynağı da not düşelim:

*** Culturetheque düzenli olarak yenilenen Fransızca dijital kaynaklara ücretsiz erişim sağlıyor. Basın, e-kitaplar, sesli kitaplar, başlangıç seviyesinde Fransızca metinler, çizgi romanlar bu platformda mevcut.

*** Spotify hesabı çağdaş Fransız müziklerinden özgün bir seçkiyle her düzeye ve temaya uygun şarkılar derliyor.

Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap

24.Türkiye Ulusal Felsefe Olimpiyatında Ahmet Mansur Tural birinci oldu.

Radyo Kulübü

Voix-là | Aralık Bülteni| Vol. 11