Yayın tarihi 31 Ekim 2019

Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap

Seyahat ve Okul Gezİsİ

2019

Projemiz kapsamında Yalova’nın Fıstıklı ve Kapaklı Köyü Fıstıklı İlk ve Orta Okulu ile Tülay İlgen İlk ve Orta okulunda 13. ve 14. kütüphanemizi kurduk.

“Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap’’ projemizin 8. yılında 13. ve 14. kütüphanemizi kurmak üzere Yalova’nın Fıstıklı köyü, Fıstıklı İlk ve Orta okuluna doğru yola gitmek üzere yola koyulduk. Merak, heyecan ve paylaşacak olmanın gururu ile adeta Orada Bir köy var uzakta şarkısını yüreğimizde hissedercesine ilerliyorduk. Bu proje demokrasinin göstergesi, bu proje eşitliğin, kardeşliğin sesi, bu proje gerçek bir dayanışmanın örneği, ve işte demokrasiye, dayanışmaya ve yaşadığımız tüm insani duygulara dair hislerimiz :

"Demokrasi deyince, belirli bir sosyal seviyeye ulaşmış özgün fikirleri olan aydın ve kendini geliştiren kişiler gelir akla, Düşüncelerini davranışları ile ortaya koyarlar. Kendi çevreleri dışında, bütün farklı çevreleri tanırlar. Toplum hakkında farkındalığa sahip olurlar."

Lara, Kayra, Bora, Serra, Defne, Beril, Ege,

"Yolsuzluğun olmadığı hak edenin gelmesi gereken yere geldiği bir sistemdir. Herkes fikirlerini özgürce ifade edebilir ve din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın tüm vatandaşlar kanunlara göre eşit haklara sahiptir. Herkes eşit haklarla eğitim alabilir. Cumhurbaşkanı devleti temsil yetkisini kendi kişiliğindeki özellikten veya belli bir aile ve gruba bağlı olmaktan değil, doğrudan halkın güven oyundan almalıdır."

Zeynep, Defne, Selen, Defne, Ahmet, İdil, Cemile Dila.

"Dünyayı ancak, eğitimle, okuyarak ve yürekten paylaşarak güzelleştirebiliriz.
Kütüphane kurma amacıyla gittiğimiz Fıstıklı köyünde orada yaşayan öğrencileri ziyaret etme şansı bulduk. Okula yaklaşırken tüm okulun bizi heyecanla okul kapısında beklediklediğini gördük. Okula vardığımızda bizi neşe ve heyecanla karşıladılar. Hepimiz için duygusal bir andı. Sonrasında hep birlikte kütüphaneyi kurduk. Kolileri açarken kitapları okumak için can atıyorlardı. Unutulmaz bir andı. Ardından beraber vakit geçirmek için bahçeye çıktık ve beraber oyunlar oynadık, Neredeyse çocukluğumuza geri dönmüş gibiydik. Ayrılırken, birbirimizi bir sonraki gün göreceğimizi bilmemize rağmen yine de üzüldük. Sonuç olarak yeni arkadaşlarımızla tanıştığımız için kendimizi çok şanslı hissediyoruz."

Defne, Selin, Ece, Berfu, Dilara, Deniz, Deniz Su.

"Evet gerçek kardeşliği yaşadık orada !
Kardeşlik, bizce sadece aynı anneden doğmak değil; aynı duygu ve değerleri paylaşabilmektir. Bazen birkaç değerli dakika bile insanları birbirlerine bağlayabilir. Bu projede bizden yaşça küçük çocuklarla vakit geçirerek bunu deneyimleme şansı bulduk. Umarız ki yetişmelerine yardımcı olduğumuz bu fidanlar ileride köklü ağaçlar olarak karşımıza çıkar."

Selen, Zeynep, Parla, Defne, Dila, Öykü, Yeraz.

"Bu sosyal sorumluluk projesine katılmamızın nedeni imkanı olmayan okullara elimizden geldiğince yardım etmek ve çocukların geleceklerine ışık tutmaktı.
Çocukların utangaç olmalarını bekledik, bazılarımız iletişim kuramamaktan korkuyordu.
Pazar günü okula gitmiş olmamıza rağmen tüm öğrenciler bizi kapıda karşıladılar ve gelip bizimle tanıştılar. Otobüsle gelirken hepsi bize el sallıyordu ve bizi çok güzel karşıladılar. Hepimize çikolata ikram ettiler."

Irem, Kaylin Nayra, Ada, Efe, Alp, İpek.

Bizler Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gençleriyiz. O’nun aydınlanma meşalesini sonsuz dek taşımak ve paylaşmak bizim için gururların en büyüğüdür.

İki İmparatorluk ve Dostluk

Hazırlık sınıflar İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı

Hep Birlikte Maçka Parkı’ndayız!

Kaynaştırma Etkinliklerinin İkinci Aşaması

Şirince’de Matematiğe Yepyeni Bir Bakış!

Kırmızı Sınıf

Datça’da Ekoloji