Yayın tarihi 29 Kasım 2019

Öğrencilerimizin Asya Müzakereleri

Buluşmalar

Fransızca MUN Kulübü öğrencilerimiz bu sene de Saint Joseph Lisesi’nde gerçekleşen MFINUE konferansına katıldılar ve edindikleri deneyimler ile izlenimlerini kaleme aldılar.

Fransızlarla ilk MUN Konferansım
"Kesinlikle güzel bir deneyimdi. Okul derslerinde kullanılandan farklı bir seviyede Fransızca duymak ve diğer katılımcılarla o seviyede diyalog kurmak hem zorlayıcı hem de yararlıydı."
Sarp - 10C

Çift dilli bir komitede olmak
"İki dilde konuştuğumuz bir komitede ilk seferim olduğundan ilk başta tedirgindim ama sonradan alıştım ve hem İngilizce hem Fransızca konuşmak hoşuma gitti. Bu sayede iki dili de aynı anda geliştirme şansım oldu. Komitedeki herkes çok sıcakkanlı ve yardımseverdi. Farklı milletlerden ve okullardan yeni kişilerle tanışıp arkadaş olduk. Genel olarak güzel bir deneyimdi."
İpek - 9C

Genel Kurul üyesi olduğum ilk konferans deneyimim
"Bu sene ilk kez, dışarıdaki bir konferansta masanın diğer tarafındaydım. Nürnberg Mahkemeleri’nin bir simülasyonunu yaptığımız, mahkeme komitesinde başkan yardımcısıydım. Prosedür ve işleyiş çok farklı olduğu için, başta öğrenmem gereken çok şey olsa da, her şeyi başkanım sayesinde hızlıca kavradım ve komiteme ayak uydurdum. Konferanstan sonra, komitemdeki avukatlar ve yargıçlar oldukça verimli ve eğlenceli bir konferans geçirdikleri için bize teşekkür ettiler. Katıldığım son MUN konferansı olduğu için ve 9. sınıftan beri bu kademeye gelmek istediğimden bu konferans benim için aynı zamanda hüzünlü bir son oldu."
Nayra - 11C

Molalar ve yemekler
"Komitelerimizde yaptığımız uzun çalışmalardan sonra bir molaya ihtiyaç duyuyorduk ve bu on beş dakika süren molalar bize her yönden iyi geliyordu. Yorucu geçen çalışma sonrası kahve veya çay içmek, atıştırmalık yiyecekler yemek bize enerji veriyordu. Ayrıca bu molalar sırasında insanlarla tanışıp sohbet etmek yeni arkadaşlıklar kurmamızı sağladı."
Selin - 10B

Akşam
"Cumartesi akşamı yaptığımız parti çok güzeldi. Birçok farklı okuldan ve ülkeden insanla tanıştık. Ciddi iki günün ardından bol bol dans ettik ve gerçekten çok eğlendik."
Gülbin - 10D

Öğrencilerimizin katılacağı bir sonraki konferans SMYROTAN İzmir Tevfik Fikret Lisesi’nde 12-14 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

Fransızca MUN Kulübü Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki Konferansta

İngilizce MUN Kulübü Darüşşafaka MUN Konferansı’nda

S-Pace Geek : HEMA

Tarihi Avrupa Savaş Sanatları

İngilizce MUN Kulübü Darüşşafaka MUN Konferansı’nda

Lisemizin AB Destekli 2. Erasmus Projesi Başladı

Fransızca MUN Kulübü Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki Konferansta

4.SPMUN Konferansları

SPontan Veli Buluşması: "12.Sınıfta Sizi Neler Bekliyor?"