Yayın tarihi 2 Ekim 2019

Şirince’de Matematiğe Yepyeni Bir Bakış!

Seyahat ve Okul Gezİsİ

Kırmızı Sınıf

2019-2020 öğrenim yılı 10. Sınıf öğrencilerimizin Şirince Matematik Köyü gezisiyle başladı. Gelenekselleşen ve sekizinci yaşına giren bu gezi, akademik, kültürel ve sosyal açıdan öğrencilere önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Öğrencilerimiz Matematik Köyünün doğal ve kendine has sıcak atmosferinde dönem arkadaşlarıyla aynı sofrayı ve aynı yatakhaneyi paylaşmanın güzelliğini keşfediyor. Derslerin yanı sıra yapılan çeşitli pedagojik aktiviteler ile öğrencilerin birbirleriyle geçirdikleri zaman artıyor. Bu da okul ortamı dışında bir araya gelen öğrencilerimizin birbirlerini daha yakından tanımasına fırsat sağlıyor.

Birlikte yapılan köy kahvaltısı ile güne başlayan öğrencilerimiz, derslerini pek de alışık olmadıkları ortamlarda yapıyor: amfiler, dev kütüphaneler, sanat odaları ve piyanolu oda... Bunlara Bilge Adam eğitmenleri tarafından verilen kodlama eğitimi ve Matematik Köyü’nün kurucusu Ali Nesin tarafından verilen seminerler de dahil olunca, öğrencilerimiz kendilerini yoğun ama bir o kadar da eğlenceli bir programın içinde buluyor. Kodlama dersleriyle, geleceğin teknolojilerine giriş yapan öğrencilerimiz, Ali Nesin’in verdiği seminerler ile alışılagelmiş kalıpları kırıp matematiğe farklı açılardan bakma imkanı buluyorlar.

İzmir’in huzur dolu Şirince köyünü ziyaret edip, Efes Antik Kenti’ni gezen öğrencilerimiz günümüze kadar gelmiş bu tarihi mirası gezerken burada yaşamış medeniyetler hakkında bilgi ediniyorlar. Yoğun ve yorucu geçen bu gezinin akabinde topluca yenen akşam yemeği sonrasında öğrencilerimiz yeni öğretim yılına motivasyonu yüksek olarak hazır oluyor.

Kırmızı Sınıf Tanıtımı - Nesin Matematik Köyü/Şirince

Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap

İki İmparatorluk ve Dostluk

Hazırlık sınıflar İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı

Hep Birlikte Maçka Parkı’ndayız!

Kaynaştırma Etkinliklerinin İkinci Aşaması

Datça’da Ekoloji