Yayın tarihi 10 Kasım 2018

Sonsuzluğa Göç Edişinin 80. Yılında Ata’mızı Sevgi, Saygı ve Minnetle Andık

Törenler ve Tarİh

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Alexandre Abellan konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi:

"Mustafa Kemal ATATÜRK, yavaşça Çanakkale’nin sislerinden, muharebelerin, top atışlarının dumanlarının arasından yükselmiştir. O, adil ve güçlü duruşuyla, yaşadığı devrin tüm karmaşasına rağmen imparatorlukların harabeleri arasında ayakta kalır. Tarihin dönüm noktasında Türk halkının ayağa kalkmak için bir işaret beklediğini anlayabilmek için kararlılık, cesaret ve öngörü gerekmektedir. Mustafa Kemal işte tam da kendisine ihtiyaç duyulan o anda, büyük işler başarmak için ve onu destekleyen halka hizmet etmek için eyleme geçmiştir. (...) Mustafa Kemal ATATÜRK bizimle yaşıyor, çünkü eseri ve mirası maddiyatın ötesinde. Hepimizin içinde bir parça Mustafa Kemal olduğunu ve zamanı geldiğinde içimizdeki Atatürk’ün cesaretini ortaya çıkaracağımıza inanıyorum."

Daha sonra Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen de öğrencilere seslendi:

"Mustafa Kemal ATATÜRK, eğitim ancak tüm ülke sathında eşit şartlarda gerçekleşirse ülkenin geleceği aynı değerlerle ve ortak hedeflerle inşa edilir, der bir söylevinde. Irk, dil, din farkı gözetmeksizin insanı insan olarak görmeyi de yine Mustafa Kemal’in söylemlerinde bulduk okuma yazma öğrenmeye başladığımızdan beri. (...) Diliyorum ki; tüm değerleri ile Cumhuriyet’imizin mimarı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda ışığımız ve meşalemiz sonsuza dek, pırıl pırıl parlasın. Ve biz her 10 Kasım’da yüreğimizde bir mum söndürmek değil, ülkemizde yeni bir ışık yakmanın gururunu yaşayarak önderimizi sevgiyle analım."

Sunucu öğrenciler ise "Ata’mızın büyük umudu olan Türk gençliği olarak, ölüm yıldönümünde onu anmak için her zaman hazır bulunuşumuz, bize emanet edilen Cumhuriyet’i, ilkelerini ve devrimlerini koruyacağımızın ve ona sahip çıkacağımızın teminatıdır." diyerek tüm öğrenciler adına konuştular.

11. sınıflardan bir grup öğrenci, ziyaret ettikleri ünlü yazar Hıfzı Topuz ile görüşmelerinde çektikleri videoları arkadaşlarıyla paylaştılar. Atatürk’ü çocukluğunda görmüş olan yazarın onun ölüm gününden de anılarını anlattığı videolar heyecanla izlendi. Ayrıca Hıfzı Topuz, gazetecilik yaptığı 1950’li yıllarda, Kurtuluş Savaşı’nda yenilen ve esir düşen Yunan generali ve başkomutanı, Trikopis ile yaptığı söyleşiyi de anlatarak öğrencileri bilgilendirdi.

11 Kasım 1938 yılı gazeteleri ve dünya liderlerinin, Ata’mızın ölümünden sonraki mesajları, slaytlar eşliğinde öğrenciler tarafından sunuldu.

11. sınıf öğrencilerinin yaptıkları Nutuk incelemeleri sunumu yapıldı ve öğrencilerimizin kendi yazdıkları duygu yüklü yazı ve şiir sahnelendi, müzik eşliğinde izlendi.

Törenimiz sunucu öğrencinin şu sözleriyle sona erdi:
"Huzur içinde uyu!... Senin iyi niyetli, bilgelik dolu emeğini, saygıyla anıyoruz. Bizler, yeni hayatın yaratıcılarıyız. Bizler, ülkeye nasıl hizmet edilmesi gerektiğini göstereceğiz. Ve zaman geçtikçe, senin adın ulusunun aklında ve kalbinde, daha güçlü yer edinecek. Teşekkürler sana, ulusunun yaşamı için savaşan büyük savaşçı!"

2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019

12.Sınıf Öğrencilerimizin Sainte Pulchérie’ye Vedası

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

10 Kasım Atatürk’ü Anma

Mektup Yarışması

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019