Yayın tarihi 5 Eylül 2018

2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Törenler ve Tarİh

Yeni ders yılının açılış töreni 4 Eylül Salı sabahı güneşin ışıl ışıl aydınlattığı okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Ders yılının ilk gününde tüm öğrenciler açılış töreni için okul bahçesinde toplandı. Önce hazırlık sınıfı öğrencilerinin adları okunarak sınıflarına göre yerleşmeleri sağlandı. Akabinde hep birlikte İstiklâl Marşı söylendi. Milli marşı, Okul Müdürümüz Alexandre Abellan ve Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akçen’in konuşmaları takip etti. Son olarak, geçen yılın mezunlarından Gülce İlhan söz alarak, lisemizde geçirmiş olduğu yıllara ilişkin düşüncelerini ve öğrencilere geleceğe dair iyi dileklerini dile getirdi.

Hazırlık sınıfı öğrencilerinin yeni okullarına ve çevrelerine sorun yaşamadan adapte olabilmelerine yardımcı olmak amacıyla bir kaynaştırma etkinliği programı oluşturuldu. Bu bağlamda, öğrenciler ilerleyen haftalarda Maçka Parkı’na ve Büyükada’ya giderek öğretmenleri tarafından hazırlanmış biri dizi eğlenceli ve öğretici aktiviteye katılacaklar.

Sainte Pulchérie Lisesi, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve okulun idari kadro çalışanlarına iyi bir ders yılı diler.

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019

12.Sınıf Öğrencilerimizin Sainte Pulchérie’ye Vedası

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

"Label FrancÉducation" Belgesi Teslim Töreni

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Karne Töreni

Haziran 2019