Yayın tarihi 27 Haziran 2019

12. Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Törenler ve Tarİh

Bu özel tören; nihayet diplomalarını alan ve üniversite hayatına başlayacak öğrenciler için, onlara beş yıl boyunca rehberlik etmiş öğretmenleri için ve elbette çocuklarıyla gurur duyan aileler için büyük bir mutluluk kaynağı... Okulumuzun 173. diploma töreni geçtiğimiz 19 Haziran’da gösteri salonunda düzenlendi.

"Sevgili öğrenciler, sayın veliler, değerli öğretmenler,

Bir bahçede, ektiklerimizden daha fazla ürün yetişir ve hatta çoğu zaman umduğumuzdan daha da güzel çiçekler açar.

Beş yıl önce ebeveynleriniz, şehrin ortasındaki bu minik cennetin, pek çok kimsenin bilmediği bu küçücük bahçenin, toprağına güvenip, o yüksek kaliteli, toprağın bereketli olduğunu düşünerek, hayatlarının tohumunu o en kıymetli fidanlarını bu bahçenin kapısından içeri getirdiler.

(...)

Bu bahçede, olağanüstü yıllar yaşadık; Kapadokya’da ilkbaharlar, takdir hasatları, güneş gibi parlak gösteriler ve sizlerin sıcak teşekkürleri. Ve tabii sert sınav kışları, disiplin fırtınaları, yağmurlar ve hüzünlü zamanlar da geçirdik.

Fakat yavaş yavaş, okulumuzun, dışardaki rüzgarlardan korunaklı ortamında, her birinizin çiçek açabilmesi için, hepinize uygun, elverişli bir iklim ve ortam yaratıldı. Güven duygusu, ailelerinizle birlikte sağlandı. Çocuklara has doğal bir mantık doğrultusunda kabul etmek istemediğiniz, çalışmanın, çaba sarf etmenin, disiplinli olmanın önemi gibi değerleri benimsediniz. Bugün geldiğimiz bu noktada, karşımda bir harmoni içinde sınıf atlamış bir jenerasyonun varlığını görüyorum. Bir bahçeye sahip olmayan Sainte Pulchérie, Fransız tarzında düzenlenmiş Versailles bahçelerinden daha güzel, Gezi Parkı’ndakilerden daha özgür bir öğrenci kitlesine sahip."

(...)

Alexandre Abellan
Okul Müdürü

2019 mezunlarımızı yürekten kutluyor ve üniversite hayatlarında şimdiden başarılar diliyoruz. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi her daim eviniz olarak kalacaktır, bu kapıyı her çalmak istediğinizde, sizlere hep açık olduğunu unutmayınız.

Mezunlar ağı ve okulla iletişimde kalabilmek için Sainte Pulchérie’liler Derneği’ne kayıt olmayı unutmayın:
Buraya tıklayınız

2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Karne Töreni

Haziran 2019