Törenler

• 12. Sınıf Öğrencilerimiz Diplomalarını Aldı!

Bu özel tören; nihayet diplomalarını alan ve üniversite hayatına başlayacak öğrenciler için, onlara beş yıl boyunca rehberlik etmiş öğretmenleri için ve elbette çocuklarıyla gurur duyan aileler için büyük bir mutluluk kaynağı... Okulumuzun 173. diploma töreni (...)
  • Karne Töreni

Öğrencilerimiz 21 Haziran Cuma günü 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı karnelerini almak üzere gösteri salonunda bir araya geldi. Karne töreni; ders yılı bitişinin ve yaz tatili başlangıcının habercisiyken aynı zamanda gelecek yıl üniversite hayatlarına (...)
  • 12.Sınıf Öğrencilerimizin Sainte Pulchérie’ye Vedası

12. sınıf öğrencileri geçtiğimiz 13 Mayıs’ta lise hayatlarının son gününü kutlamak üzere bir veda şenliği düzenledi. Her yıl olduğu gibi, beş sene geçirdikleri bu çatı altından ayrılırken hissettikleri tüm duyguları başarılı bir mizah ve yaratıcılıkla gösterdiler. (...)
  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Samsun’a çıkışının 100. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle andı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın coşkuyla (...)
  • 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Şehitleri okulumuzda büyük bir duyarlılıkla anıldı. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale’de canlarını veren tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından, İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hüzün ve coşkunun (...)
  • "Label FrancÉducation" Belgesi Teslim Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen ve Fransızca eğitimde mükemmelliği resmi olarak onaylayan “LabelFrancÉducation” belgesini ikinci kez daha almaya hak kazandı! LabelFrancÉducation belgesi, Fransa’da Dışişleri (...)
  • Sonsuzluğa Göç Edişinin 80. Yılında Ata’mızı Sevgi, Saygı ve Minnetle Andık

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Alexandre Abellan konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi: "Mustafa Kemal ATATÜRK, yavaşça Çanakkale’nin sislerinden, muharebelerin, top atışlarının dumanlarının arasından yükselmiştir. O, adil ve güçlü (...)
  • Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladık

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı barışın önemini vurgulayan törenimizde ve "Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projemizle coşkuyla kutladık. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından, Okul Müdürü Alexandre Abellan, yaptığı konuşmada; şunları söyledi: (...)
  • 2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Yeni ders yılının açılış töreni 4 Eylül Salı sabahı güneşin ışıl ışıl aydınlattığı okul bahçesinde gerçekleştirildi. Ders yılının ilk gününde tüm öğrenciler açılış töreni için okul bahçesinde toplandı. Önce hazırlık sınıfı öğrencilerinin adları okunarak sınıflarına göre (...)

Eğitim Amaçlı Geziler

Keşif Gezileri