Yayın tarihi 11 Mart 2019

Başarılı Geçen Bir Meslek Tanıtım Günü’nün Ardından

Buluşmalar

11. "Meslek Tanıtım Günü", öğrencilerimiz ve çeşitli mesleklerin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle 27 Şubat Çarşamba günü lisemizde gerçekleşti. Öğrencilerimizin geleceğine ışık tutacak olan bu önemli buluşma hakkında bilgi vermemiz gerekirse :

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü’müzde bu sene tam 30 meslek tanıtılmış, alanında uzman 26 konuk gelmiştir. 10. sınıf öğrencilerimiz, uzmanların bulunduğu salonlarda kendileri için uygun olabileceğini düşündükleri meslekler hakkında bilgi edinmek için meslek profesyonelleriyle bir araya gelmiş, geleceğe dönük kariyer hedefleri doğrultusunda daha geniş bir perspektifle meslekleri tanıyabilmek için bu uzmanlardan önemli ve değerli bilgiler edinmişlerdir. Yaklaşık iki saat boyunca, uzay-uçak mühendisliğinden gazeteciliğe, uluslararası ilişkilerden dijital pazarlamaya kadar birbirinden değerli sunumları büyük bir ilgiyle dinleyen öğrenciler, yükselen meslekler, çalışma koşulları, sektör-bölüm arasındaki farklılıklar, çağdaş iş yaşamına hazırlanırken lise ve üniversite yıllarında yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler edinerek niteliklerine uygun meslek alanlarını tanımaya çalıştılar.

Valérie Manteau Sainte Pulchérie Lisesi’nde Yazar Rezidansında

Frankofoni Festivali