Yayın tarihi 20 Mayıs 2019

Fransızca M.U.N. Kulübü Frankofon Konsoloslar İle Tanıştı

Buluşmalar

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Frankofon Konsoloslukların iş birliği sayesinde, Fransızca M.U.N. kulübümüzün öğrencileri çok önemli iki Frankofon ülkenin konsoloslarıyla tanıştılar. Kanada Konsolosu Sayın Ulric Shannon ve Belçika Konsolosu Sayın Sophie De Smedt ile sohbet etme imkanı buldular. Bu buluşmayı ğrencilerimizin kaleminden aktarıyoruz.

"Mart ayında, Model Birleşmiş Milletler (M.U.N.) kulübü olarak, Belçika ve Kanada Konsolosluklarını ziyaret etme şansı bulduk ve bu konsolosluklarda okulumuz Sainte Pulchérie Lisesi’ni temsil etme onuruna sahip olduk. Bu ziyaretlerimiz sayesinde bir konsolosun görev tanımını daha ayrıntılı bir biçimde öğrendik ve merak ettiğimiz soruları Belçika ve Kanada Konsoloslarına sorduk.

Bu bilgileri, ziyaretten sonraki günlerde gerçekleşen konferanslar boyunca, delegeler olarak temsil ettiğimiz ülkeleri savunurken kullandık. Ve bu Sainte Pulchérie M.U.N. kulübü öğrencileri için konferans boyunca büyük bir avantaj oldu.

M.U.N. kulübü olarak Belçika ve Kanada Konsolosları’na bizi ağırladıkları ve bilgi birikimlerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür ederiz."

Lisemiz öğrencilerimize göstermiş oldukları sıcak konukseverlik ve sohbetleri için Konsolos Sayın Sophie De Smedt ve Konsolos Sayın Ulric Shannon’a teşekkürü bir borç bilir.
Bu fırsatı bize sağlayan İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nden Sayın Virginie Villechange’a teşekkür ederiz.

"Voix/e/t du passé" (Geçmiş’in sesi/yolu/görüntü)

Valérie Manteau ile yazar rezidansı kapanış akşamı

Frankofoni Zamanı!

2019 Frankofoni Ayı Etkinlik Programı

"Çatırdayan Kemiklerin Sesi" Ve Yankılanan Sözcükler

Harika bir insanla harika bir buluşma...

Matematik Günü

2019 Frankofoni Ayı Etkinlik Programı

Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü

Son aşaması

Philippe Claudel au Lycée Sainte Pulchérie

Festival 2019 de la francophonie

4.SPMUN Konferansları

SPontan Veli Buluşması: "12.Sınıfta Sizi Neler Bekliyor?"

Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 9. Makale Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Louie Cordero ve Ali Elmacı Öğrencilerimizle Buluştu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 16. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu