Yayın tarihi 17 Ekim 2018

Orhan Kemal Müzesi Ziyareti

Seyahat ve Okul Gezİsİ

Orhan Kemal’in oğlundan Baba Evi’ni dinlemek...

2 ve 8 Ekim 2018 tarihinde hazırlık sınıfı öğrencileri Cihangir’deki Orhan Kemal Müzesi’ni ziyaret etti.

Orhan Kemal’in Çikolata öyküsünü okuyup bu öykünün yazılış hikayesini yazarın oğlundan dinlemenin büyüsüyle başlayan müze ziyareti, 100 yıllık eşyaların her birinde yaşanmışlıkları görmek, Atatürk’ün ıslak imzası ile tanışmak, bir yazarın oğlundan “babasını” dinlemek gibi paha biçilemeyecek anıları zihnimize kaydederek devam etti. Baba Evi romanını okumakta olan öğrencilerimiz için , Orhan Kemal’in kişisel eşyalarını inceleyerek romanı okumaları, onların hayal dünyalarında öğrencilerimize bambaşka pencereler açacağı düşüncesindeyiz. Yaşanan dünya koşulları değişse de insanın içindeki “umudun” hep olması, Orhan Kemal dendiğinde artık öğrencilerimizin içinde belirecek bir ışık olacak.

Bizi ağırlayan ve her bir ziyarette farklı anılarla öğrencilerimizle sohbet eden Sayın Işık ÖĞÜTÇÜ’ye teşekkürlerimizi sunarız.

Fransız Kültür Merkezi Medyateğini Keşfettik

Dini Mekanlar Gezisi