Yayın tarihi 28 Ocak 2019

Postacı, Pablo Neruda ve Şiir Dili

Öğrencİ Çalışmaları

Mektup ve Kartpostal Sergisi

9. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri çerçevesinde, şiir dilini ve anlatım özelliklerini anlamak amacıyla izledikleri Postacı (Il Postino) filminden yola çıkarak, kartpostallar ve mektuplar hazırladılar. Bu çalışmalar 8 Ocak Salı günü öğle teneffüsünde medyatekte sergilendi.

9. sınıf öğrencileri şiir ünitesine başlarken, şiirin ne olduğunu, ne işe yaradığını tartıştılar. Bu bağlamda, Postacı (Il Postino) filmini izleyerek de dünyaca ünlü şair Pablo Neruda’nın yaşamından bir kesiti değerlendirdiler. Genç postacının şiire bakışını anlamaya çalıştılar. Dilin kullanımı ve şiirsel anlatımın öneminin bilincine vardılar. Filmde tartışılan "Şiir yazana mı, ona ihtiyacı olana mı aittir?" sorusuna yanıt ararlarken de günümüzde yok olmaya başlayan kartpostal ve mektup yazma geleneğini yaşatmak istediler. Öğrenciler, Neruda’ya kartpostal ve mektup yazdılar. Sergilen ürünler ilgiyle incelendi.

Sainte Pulchérie’de Radyo Günleri

Voix-là | Ocak Bülteni