Yayın tarihi 14 Mart 2019

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Ölümünün 4. Yılında Yaşar Kemal’i Andı

Öğrencİ Çalışmaları

"Benim kitaplarımı okuyan katil olmasın, savaş düşmanı olsun. İnsanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın."

"Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle kötülüklerden arınsınlar." Yaşar Kemal

Gençler Yaşar Kemal’i Konuşuyor

Türk Edebiyatının usta yazarı Yaşar Kemal, ölümünün dördüncü yıldönümünde, yazarımızın değerli eşi Ayşe Semiha Baban öncülüğünde kurulan Yaşar Kemal Vakfı başkanlığında, çeşitli okulların katıldığı bir etkinlikle anıldı.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin düzenlediği ve yazar Asuman Büke Kafaoğlu’nun yönettiği panelde "Yaşar Kemal’in Eserlerinde Mit, Umut ve Değişim" konusu, yazarın Binboğalar Efsanesi, Yer Demir Gök Bakır ve Hüyükteki Nar Ağacı eserleri üzerinden incelendi.

Darüşşafaka Lisesi öğrencilerinin Köroğlu Efsanesi’ne ait bir meddah gösterisi ve müzik dinletisiyle süren törende, okulların görsel sunumlarından oluşan bir sergi de düzenlendi.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin, her düzeyde, farklı konularda, farklı materyallerle yaptıkları "Yaşar Kemal’in Okuduğum Kitaplarından Bende Kalan İz" temalı görsel tasarım ürünleri büyük beğeni kazandı.

Usta yazara onun umutla sarıldığı gençler olarak bağlılıklarını genç kuşak bir kez daha ispatladı.

Yaşar Kemal’in değerli hatırası önünde saygıyla eğiliriz.

Büyük Frankofoni Oyunu

2019 Frankofoni Festivali