Sanat ve Spor
Yayın tarihi 18 Aralık 2019

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde 26. TIMUN Konferansı

Buluşmalar

Sainte Pulchérie, Üsküdar Amerikan Lisesi ev sahipliğindeki TIMUN Konferansı’nın 26.sına 7 öğrenci ile katıldı. Münazaralarda ve çözüm yazılarında diplomatik yollar bulabilmek için öğrencilerimiz sıkı bir biçimde çalıştılar. Öğrencilerimizin deneyimlerine kulak verelim...

"Herkese merhaba, ben Öykü. Bu Kasım, TIMUN’a yani Uluslararası Türkiye MUN Konferansı’na katıldım. Geçen sene katıldığım Haarlem MUN konferansında edindiğim yabancı arkadaşlarımla tekrar vakit geçirme imkanına sahip oldum. GA5 yani “Legal Committee” olarak adlandırılan komitede Azerbaycan’ı temsil ettim. Münazara konularından bir tanesi dava dışı uygulamalar olduğundan Cemal Kaşıkçı cinayeti gündemdeydi. Bir başka konu ise teröristleri kendi ülkelerine geri göndermek ve bu sürede gerçekleşecek entegrasyondu. En çok ön araştırma gerektiren konu ise ceza mahkemesindeki yolsuzluk bazlı eşitsizliklerdi. Bunun gibi konuların tartışılması komitede zaman zaman gerginliğe sebep oldu ancak en sonunda her şey tatlıya bağlandı. Şu ana kadar katıldığım 7 konferanstan en iyi İngilizce seviyesine sahip ve en ciddi olan TIMUN’du. Kaynaştırma oyunları gibi eğlence amaçlı aktiviteler yerine daha çok münazara yaptık, bu da bu konferans hakkında en sevdiğim şey oldu. Aynı zamanda ICJ yani Uluslararası Adalet Divanı’nın nasıl işlediğini öğrendiğimiz bir seminere katıldım. Böylelikle devletler arası çözülemeyen bir anlaşmazlığın nasıl sonuçlandığını anladım. Konferans hakkında eleştirebileceğim tek şey eksik yemek servisi. Münazaralar sırasında çok acıktık ancak mola zamanlarında kekler dışında yeterli atıştırmalık yoktu. Neticede 10 sonuç belgesi yazdığımız için bugüne kadar katıldığım en üretken konferans olduğunu söyleyebilirim. Zayıf yemek servisi bunun yanında sadece küçük bir eksi olarak kalıyor!"

Öykü Özsüt 10A

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

4.SPMUN Konferansları

Louie Cordero ve Ali Elmacı Öğrencilerimizle Buluştu

Haarlem MUN Konferansı

HMUN İçin Geri Sayım

12.Sınıf Öğrencilerimiz Mezunlarımızla Bir Arada!

"Boyoz", "gevrek" ve Barış Müzakereleri

MUN Kulübü Öğrencileri İzmir’de