Yayın tarihi 20 Eylül 2018

UNESCO Kürsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

Buluşmalar

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve Nantes Üniversitesi Çocuklarla Felsefe Uygulamaları Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter 25 Eylül Salı günü 15.30’da okulumuzun gösteri salonunda "Gençlik Edebiyatı Aracılığıyla Çocuklarla Felsefe" konulu Fransızca bir konferans gerçekleştirecektir.

Konferans ücretsiz olup Fransızca eğitim veren kurumların eğitim-öğretim kadrolarına, eğitim bilimleri/felsefe alanında yükseköğrenim gören veya bu branşlarla ilgilenen öğrencilere, kütüphanecilere, ebeveynlere ve yayıncılara yöneliktir.

Tarih & Saat: 25 Eylül 2018 Salı günü saat 15.30

Yer: Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Gösteri Salonu

Konuşmacı: Edwige Chirouter
UNESCO Çocuklarla Felsefe Uygulamaları Kürsüsü Başkanı
Nantes Üniversitesi Felsefe ve Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi

Tema: "Felsefi sorular sormanın ve düşünmeyi öğrenmenin yaşı yoktur. Son otuz yıldır, ilköğretim okullarında felsefe eğitimi tüm dünyada gelişiyor. Bu eğitim pratikleri, eleştirel ve çok yönlü düşünmeyi teşvik ederek geleceğin yurttaşlarına günümüz dünyasının temel sorunları hakkında farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Edebiyat, çocuklarla felsefi soruları işlemek için eşsiz bir araç. Öğretmenler, eğitimciler ya da aileler çocuklara bir kavramı konu alan bir hikaye okuyarak onların düşünmeye ve söz almaya cesaret etmelerini, konuya mesafe alabilmelerini sağlarlar. Bu konferans, çocuklarla felsefe çalışmalarının tarihçesini ve temel yaklaşımlarını sunarak gençlik edebiyatının bu tür atölyelerde verimli bir araç olduğunu göstermektedir."

Konferans Fransızca gerçekleştirilecektir, Türkçe çeviri bulunmamaktadır.

Kayıt için buraya tıklayınız.

Sainte Pulchérie Lisesi, felsefe öğretmeni Nimet Küçük’e gerçekleştirdiği bu kıymetli proje için teşekkür eder. Ayrıca değerli desteklerinden ötürü Fransız Kültür Merkezi’ne teşekkür ederiz.

Kültür Edebiyat Sempozyumu

8. Liseler Arası Makale Yazma Yarışması Ödül Töreni

Büyükler Küçüklere Anlatıyor

Masallarla İtalya’ya Yolculuk