Yayın tarihi 11 Nisan 2019

Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Boyutları

Buluşmalar

Günümüzde dijital dünya baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bu dünyanın dışında kalmak artık hiç kimse için mümkün değildir. Öğrenciler için çalışma projeleri, ödevler, elbette akranlarıyla iletişim, çalışan yetişkinler için mesleki bağlantılar, hazırlanacak projeler, sunumlar gibi işler, ayrıca sosyalleşme amacıyla bağlantıya geçebilmelerini sağlayan binlerce sosyal medya platformu herkesi bu dünyaya bağlamaktadır.

Günümüzde, sosyal medyayı kullanırken duyduğumuz, gördüğümüz veya şahit olduğumuz bazı problemler sosyal medyanın çok dikkatli bir şekilde kullanılması zorunluluğunu doğurmuştur.

Görsel veya işitsel olarak sosyal medya üzerinden kişisel haklara saldırı sebebiyle açılan davalar, uygunsuz görsel içerik paylaşımı sonucu zorbalığa maruz kalanlar verilebilecek örneklerden sadece birkaçıdır.

Bu nedenle 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizi sosyal medya kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği, hangi dijital davranışın suç kapsamında olduğu, bu konuda verilen yaptırım cezaları, hukuki ve yasal sorumlulukları, kişisel güvenlik, öğrencilerin okul ile ilgili paylaşım sınırları, yapılan paylaşımların yasal ortamda kanıt niteliği taşıması gibi konular hakkında bilgi vermek üzere Bağatur Avukatlık Bürosu’ndan Avukat Meltem ÖZTÜRK KARAÇENGEL lisemizde bir konferans verdi.

Konferans sırasında kişisel bilgilerin korunması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda sosyal medya kullanımının genelgesi ve orta öğretim kurumlarındaki yaptırımları, haberleşme özgürlüğünün yasal sınırları, hukuka aykırı olan ve olmayan dijital deliller, sahte dijital hesaplar, farkında olarak ve farkında olmaksızın kişilik haklarının sosyal medya aracılığı ile ihlali, özel hayatın gizliliği, sosyal medya hesaplarının çalınması durumunda yapılması gerekenler, dijital ortamda bırakılan izlerin gelecekte kişileri nasıl etkilediği, iş başvurusu süreçlerinde veya profesyonel çalışma hayatında sosyal medya paylaşımlarının dikkate alınması gibi konular hakkında önemli bilgiler paylaşarak öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

Hıfzı Topuz 11. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı