Yayın tarihi 20 Kasım 2018

Sekizinci kez MFINUE Konferansı’na katıldık

Buluşmalar

Bu sene de Fransızca MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencilerimiz İstanbul Saint Joseph Lisesi’nde gerçekleştirilen MFINUE Konferansı’na katıldılar.

17 öğrenciden oluşan grup, müzakere sanatını öğrenmek ve münazara pratiği yapmak için Saint Joseph Lisesi’nde MFINUE Konferansı’na katıldı.

Öğrencilerimiz izlenimlerini aktarıyor:

Fransız öğrencilerle birlikte çalışma deneyimi:

"Katıldığım ilk resmi ve üç gün süren konferanstı ve başka ülkelerden gelen yaşıtlarımla çalışmak benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Konferans boyunca onlarla Fransızca konuşarak Fransızcamı geliştirdim ve güzel arkadaşlıklar kurdum."
Zeynep - 9D

Konferans organizasyonuna ilişkin:

"Kesinlikle çok fazla emek ve zaman harcanmış bir organizasyondu. Aklımıza gelebilecek her şey düşünülmüştü. Konferanstan memnun olmayarak ayrılan birinin olduğunu düşünmüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürler."
Şimal - 10C

Kendimle ilgili ne fark ettim:

"Katıldığım ilk MFINUE konferansı idi. Hazırlanırken biraz korku ve panik duyan birisi olarak söyleyebilirim ki konferans çok güzel geçti. Okulda öğrendiğim Fransızca ile yabancı öğrencilerle kolaylıkla iletişim kurabildiğimi ve onlarla beraber stratejiler geliştirip dünya sorunlarına çözümler üretebildiğimi fark ettim. Konferanstan dil zorluğu çekmeden mutlu bir şekilde ayrıldım."
Çağatay - 10C

Açılış töreni :

"Geçen sene kendi okullarında yapılan açılış seromonisinin, bu sene Süreyya Operası gibi görkemli ve büyük bir alanda yapmaları beni çok etkiledi. Özenli ve detaylara dikkat edilerek yapılan bu törene katılmaktan çok keyif aldım."
Berfin - 10B

Kapanış töreni :

"Kapanış konuşmasından sıkılacağımı düşünmüştüm ancak çok etkileyici ve duygusaldı. Herkesi çok derinden etkilediğini düşünüyorum bu konuşmanın. Özellikle bu konferansı düzenleyenler arasında büyük bir birlik ve arkadaşlık vardı. Herkesin sıkılmadan bu konuşmayı büyük bir heyecanla dinlediğini düşünüyorum. Ayrıca 3 gün boyunca çalışan herkes emeklerinin karşılığını en güzel şekilde aldı."
Ada - 9A

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı