Yayın tarihi 5 Aralık 2018

Hıfzı Topuz 11. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

Buluşmalar

30 Kasım 2018 Cuma günü Hıfzı Topuz, Atatürk ve Cumhuriyet’in önemli isimleri ile ilgili anılarını paylaştı. Paris’te Son Osmanlılar kitabını okuyan öğrenciler, ünlü yazarı soru yağmuruna tuttu.

Paris’te Son Osmanlılar ve diğer eserleri üzerinde sorulan soruları cevaplayan yazar, öğrencilerle etkileyici bir söyleşi yaptı.
Romanlarında gerçek kişileri, anlatırken gerçeklere dayandığını, karakterlerin özelliklerine ve yaşanan olaylara sadık kaldığını anlattı. Romanlarına bazen yeni karakterler eklediğini, bu kahramanlarda kurguya yer verdiğini belirtti.
Hayatı boyunca sanat, kültür, edebiyat dünyasının önemli isimleriyle birlikte olma şansının olduğunu belirten yazar, unutulmaz isimlerle ilgili, unutulmaz anılarını anlattı.
Öğrencilerimizin kitaplarını imzalarken derin sohbetlere dalan Hıfzı Topuz, öğrencilerimizi büyüledi. Bu söyleşiyi unutamayacaklarını söyleyen öğrencilerimiz, kütüphaneden, çok mutlu ayrıldılar.

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı