Yayın tarihi 3 Aralık 2018

ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı

Buluşmalar

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi İngilizce MUN kulübü olarak bir kez daha ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı’na katılmaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimizin izlenimlerini aktarıyoruz.

"ENIMUN katıldığım ikinci konferanstı. İlk gün komitemde ’resolution’ yazmayı öğrendik ve ilk kez MUN konferansına gelen çok kişi olduğu için hiç zorluk çekmedim. Komitemde benden daha tecrübeli temsilciler vardı ve onlar da bana ’resolution’ yazmamda yardımcı oldular. Bu sene işleyişi daha iyi anladığım için konferans da benim için daha verimli geçti. Birkaç konuşmayı dinledikten sonra münazaralarda ben de ülkemi savunacak konuşmalar yapmaya başladım çünkü Rusya’yı temsil ediyordum ve bu komitede ülkemin önemi büyüktü. Rusya’yı savunmanın zorluğunun yanı sıra zamanla kendi fikirlerimi daha iyi savunduğumu gözlemledim. Komitemin başkanları da her adımda bana yardımcı oldu ve rahat hissetmemi sağladılar. ENIMUN çok eğlenceli ve kendimi resmi ortamlarda daha iyi ifade etmemi sağlayan bir tecrübe oldu benim için. Konferanstan konferansa kendimi geliştirdiğimi hissetmek bana öz güven hissi verdi. Gelecekte diğer konferanslara katılmak için sabırsızlanıyorum."
Selin - 9C

"Dört gün boyunca MUN kulübü olarak ENKA Okullarında düzenlenen ENİMUN Konferansı’na katıldık. İmproviso komitesinde hızlı karar alma ve doğaçlama hareket etme yetilerimi geliştirdiğimden bu komitenin bana yeni şeyler kattığını düşünüyorum. Eğlenirken, tartışma ve münazara yapmakta da kendimi çok geliştirdiğimi düşündüğüm için seneye de bu konferansa tekrar katılmayı umuyorum."
Derin 9-C

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı