Yayın tarihi 18 Ekim 2018

Darüşaffaka MUN Konferansı 2018

Buluşmalar

Bu yıl 5.si gerçekleşen Darüşaffaka MUN Konferansına 15 öğrenci ile katıldık. Bu yazımızda ilk MUN tecrübesi yaşayan öğrencilerimizin deneyimlerini okuyabilirsiniz.

"Bu yıl kulüplere katılma şansını elde etmekle beraber,okulumla Darüşşafaka MUN konferansına katılma fırsatım oldu. Bu konferansın ilk konferansım olmasından dolayı biraz stresli ve gergindim ancak ilk gün yaptığım ‘’ambassador speech’’ten ve kürsüye çıktıktan sonra aslında gergin olmam için bir sebep olmadığını, tam tersine bunun ne kadar eğlenceli ve cesaretlendirici olduğunu gördüm. Yaptığım konuşmadan ve kendimden fazlasıyla memnun kaldım, bu da beni diğer günler için daha çok heyecanlandırdı ve motive etti. Bence bana en çok şey katan günlerden biri olan ikinci günde, sunulan probleme nasıl çözüm üretebileceğimizi ve bunu nasıl kağıda dökülmesi gerektiğini öğrendik ki bu da diğer konferanslar için bize çok şey kattı. O günün de verimli geçmesine rağmen, benim fikrimce en verimli geçen gün kesinlikle üçüncü gündü, çünkü o gün komitemizde tartışma yapma, yazılan maddeler hakkında konuşma ve ülkece görüşlerimizi dile getirme fırsatı bulduk. Bununla beraber dilin nasıl ve hangi kelimelerle resmileştirileceğini de öğrendik. Bütün bu fırsatların yanı sıra başka okullardan arkadaşlarımız ve onlarla beraber olan birçok anı edindik. Bize bu fırsatı sağlayan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve bundan sonraki konferanslara katılmak için sabırsızlanıyorum."
Rüya - 9B

"Darüşşafaka MUN katıldığım ilk konferanstı. Başlarda tam olarak ne yapacağımı bilmiyordum ve aklıma takılan bir sürü soru vardı. Aynı zamanda Amerika’nın temsilcisi seçilmiştim ve münazaralarda bana saldırılacağını biliyordum. Kulüp saatleri içerisinde Eren ve Dide bütün sorularıma cevap vererek beni konuyla alakalı netleştirdiler. Onlar ve öğretmenlerim sayesinde ilk günler stresli değildim. Komitemde benden daha tecrübeli temsilciler vardı ve onlar da bana yardım ettiler. Öncelikle işleyişi gözlemledim. Birkaç konuşmayı dinledikten sonra; münazaralarda ben de ülkemi savunacak konuşmalar yapmaya başladım çünkü Amerika’yı temsil ediyordum ve bu komitede ülkemin önemi büyüktü. Zamanla kendi fikirlerimi daha iyi savunmaya başladım ve MUN ruhunun içine girdim. Aynı zamanda çevresel komitenin başkanlarının kibarlığı ve anlayışlığı onlara daha rahat soru sormamı sağladı. Kısacası Darüşşafaka MUN çok eğlenceli ve kendimi resmi ortamlarda daha iyi ifade etmemi sağlayan bir tecrübe oldu benim için. En başarılı ve en aktif delege seçilmek ise benim için bir onurdu."
Öykü - 9E

Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Boyutları