Konferanslar

• 4.SPMUN Konferansları

Okulumuz MUN (Model United Nations - Model Birleşmiş Milletler) Kulübü öğrencileri geçtiğimiz 11-12 Haziran tarihlerinde SPMUN konferanslarının 4’üncüsünü düzenlediler. Katılımcıların üst düzey diplomasiyi deneyimledikleri bu özel etkinliği, öğrencilerin (...)
  • Louie Cordero ve Ali Elmacı Öğrencilerimizle Buluştu

Filipinli ressam Louie Cordero "The Portrait" isimli sergi kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi’nde iki hafta geçirdi. Lisenin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’daki bu çok özel sergide Ali Elmacı’nın eserlerine yer veriliyor. Cordero ve Elmacı sanatsal (...)
  • Haarlem MUN Konferansı

Sainte Pulchérie İngilizce MUN Kulübü, Hollanda’nın Haarlem şehrinde 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen HMUN konferansına katıldı.Öğrencilerimiz deneyimlerini anlatıyorlar... “Bu sene ilk yurtdışı MUN konferansım olan HMUN’a gittim. Konferansa gitmeden önce (...)
  • HMUN İçin Geri Sayım

İngilizce MUN Kulübü öğrencileri 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Haarlem MUN Konferansı için yola çıkıyor... Sainte Pulchérie Lisesi, İngilizce MUN Kulübü’nden 14 öğrencisi ile Hollanda’nın Haarlem kentinde bu yıl 22.si düzenlenecek olan HMUN (...)
  • TIMUN Konferansı’nın 25. yılı

Her yıl uluslararası arenada düzenlenen TIMUN konferansının bu sene 25.si gerçekleştirildi. Öğrencimizin gözünden konferansa bakalım... "Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı TIMUN, Türkiye’deki en saygın MUN konferanslarından biri. Ev sahibi olan (...)
  • Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Boyutları

Günümüzde dijital dünya baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bu dünyanın dışında kalmak artık hiç kimse için mümkün değildir. Öğrenciler için çalışma projeleri, ödevler, elbette akranlarıyla iletişim, çalışan yetişkinler için mesleki bağlantılar, (...)
  • Hıfzı Topuz 11. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

30 Kasım 2018 Cuma günü Hıfzı Topuz, Atatürk ve Cumhuriyet’in önemli isimleri ile ilgili anılarını paylaştı. Paris’te Son Osmanlılar kitabını okuyan öğrenciler, ünlü yazarı soru yağmuruna tuttu. Paris’te Son Osmanlılar ve diğer eserleri üzerinde sorulan soruları (...)
  • ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi İngilizce MUN kulübü olarak bir kez daha ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı’na katılmaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimizin izlenimlerini aktarıyoruz. "ENIMUN katıldığım ikinci konferanstı. İlk gün komitemde ’resolution’ (...)
  • Sekizinci kez MFINUE Konferansı’na katıldık

Bu sene de Fransızca MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencilerimiz İstanbul Saint Joseph Lisesi’nde gerçekleştirilen MFINUE Konferansı’na katıldılar. 17 öğrenciden oluşan grup, müzakere sanatını öğrenmek ve münazara pratiği yapmak için Saint Joseph (...)
  • Üsküdar Amerikan Lisesi’nde FRMUN Konferansı

Fransızca MUN Kulübü’nün 18 öğrencisi 20 Ekim Cumartesi, MUN konferanslarının tüm kurallarını öğrenmek üzere tam gün süren bir atölye çalışmasına katıldı. Çok güzel bir gün geçirdiler! Öğrenciler bize ilk izlenimlerini aktardılar, çünkü çoğu öğrenci ilk kez MUN (...)
  • Darüşaffaka MUN Konferansı 2018

Bu yıl 5.si gerçekleşen Darüşaffaka MUN Konferansına 15 öğrenci ile katıldık. Bu yazımızda ilk MUN tecrübesi yaşayan öğrencilerimizin deneyimlerini okuyabilirsiniz. "Bu yıl kulüplere katılma şansını elde etmekle beraber,okulumla Darüşşafaka MUN konferansına (...)
  • Eğitsel Kulüp Tanıtım ve Seçimleri

Sainte Pulchérie Lisesi’nin eğitsel kulüp sayısı her yıl artmaya devam ediyor. Bu yıl öğrenciler, tam 24 eğitsel kulüp arasından seçimlerini yaptı. Öğrenciler seçtikleri kulüpler kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, projeler, sunumlar, performanslar ve hatta (...)
  • UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve Nantes Üniversitesi Çocuklarla Felsefe Uygulamaları Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter 25 Eylül Salı günü okulumuzun gösteri salonunda "Gençlik Edebiyatı Aracılığıyla Çocuklarla Felsefe" konulu bir (...)

Eğitim Amaçlı Geziler

Keşif Gezileri