Yayın tarihi 3 Eylül 2019

Datça’daydık

Seyahat ve Okul Gezİsİ

Yaz Kampı

Bu yıl Temmuz’da Ege’nin muhteşem havasına, ve tertemiz denize kavuşarak, bir yandan fiziksel yeteneklerini keşfeden, bir yandan Fransızca yetkinliklerini yeni boyutlarla deneyimleyen Sainte-Pulchérie’liler, UCPA Datça’da eğlenceli ve öğretici iki haftalık kamp sürecini geride bıraktı.

Bu yaz 38 Sainte-Pulchérie’li öğrenci onuncu kez Mavi Yaz Okulu’ndaydı. 13 Temmuz’da başlayan kamp sürecinde sörf, kano ve katamaran gibi deniz sporları üzerine alanında uzman eğitimci kadrosuyla çalışan öğrenciler, devam eden günler boyunca sabah saatlerinde aldıkları üç saatlik Fransızca derslerinin ardından üç saat su sporları aktiviteleriyle zaman geçirdiler.

Fransızca derslerinde sene içinde öğrendiklerinin tekrarını yaparak bilgi tazeleyen, ardından aldıkları aktivite odaklı derslerle Fransız kültürü ve felsefesi konusunda bilgileri pekişen öğrenciler su sporları dışında futbol ve voleybol oynayan öğrenciler akşamları deneyimli animatör kadronun hazırladığı aktiviteler doğrultusunda, 90’lar dans gecesi, pop dans gecesi, kutu oyunları gecesi, kamp ateşi çevresinde şarkı söyleme gibi keyifli aktivitelerin yanı sıra tatil süresince iki gece Datça’ya giderek gezme fırsatı buldular.

Aldıkları spor dersleriyle bedensel kapasitelerini keşfeden ve yeni spor dalları deneyimleyen öğrenciler birbirlerini de farklı yönleriyle tanıyıp yeni ilişkiler kurma ve arkadaşlıklarını pekiştirme şansı yakaladılar.

İkinci kez kamp deneyimi yaşayan öğrenciler gelecek yıllarda staj yapma ihtimalini değerlendirmeye ve staj deneyimi olan öğrencilerimizden birebir bilgi alarak önümüzdeki yıla yönelik yeni planlar geliştirmeye başladılar.

Kendilerini ve birbirlerini daha farklı ve derinlikli bir deneyimle keşfederek, Fransızca ve sporsal aktiviteleri de içine alan keyifle hatırlanacak bir hayat tecrübesiyle zenginleşmiş olarak kamptan ayrıldılar.

Seneye görüşürüz !

UCPA’da Yaz Kampı!

"Mavi Yaz Okulu" İle Eğlenerek Fransızcanızı Geliştirin

Nous étions à Datça

Camp d’été

Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap

İki İmparatorluk ve Dostluk

Hazırlık sınıflar İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı

Hep Birlikte Maçka Parkı’ndayız!

Kaynaştırma Etkinliklerinin İkinci Aşaması

Şirince’de Matematiğe Yepyeni Bir Bakış!

Kırmızı Sınıf

Datça’da Ekoloji