Yayın tarihi 19 Nisan 2018

FRC 2018 Robotik Turnuvalarının Ardından

Yarışmalar

FRC takımımız SPARC 5665, Sainte Pulchérie’yi temsilen Türkiye turnuvasına 29 öğrenci ile ve New York’ta gerçekleşen turnuvaya 21 öğrenci ile katılım sağlamıştır.

FRC Turnuvasının amacı öğrencilerin matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında uygulamaları ilk elden tecrübe etmelerini sağlayarak, aldıkları eğitimi anlamlandırmaktır. FIRST etkinliklerine katılan öğrenciler büyük oranda okullarında daha başarılı olmakta; eğitim hayatlarında ve üniversite tercihlerinde edindikleri deneyimlerden faydalanmaktadır.

Okul FRC takımımız SPARC 5665 katıldığı ilk turnuvada kurumumuzun vizyonu ve misyonu doğrultusunda çalışarak birçok okula ve öğrenciye FRC’ye katılma, robotik deneyimi yaşama ve işbirliği yapma şansı vermiştir. FRC takımındaki öğrencilerimiz farklı ortamlarda çalışma ve farklı öğrenciler ile işbirliği yapma imkanı bulmuştur.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Avrupa’daki ilk FRC Regional Turnuvası 10-12 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılmıştır. Bu turnuva süresince ülkemizin farklı yerlerinden gelen farklı disiplinlerden 44 takım robotlarını, işgüvenliği çalışmalarını ve takımlarına ait görselleri sergileme imkanı bulmuştur. Öğrenciler yaşadıkları sorunları aşmak için birbirleriyle yardımlaşmıştır. FRC takımımız SPARC 5665 bu turnuvada başarılı bir sunum yaparak 2018 EXCELLENGE IN ENGINEERING AWARD ödülünü almıştır.

Aynı dönem içinde 5-8 Nisan tarihleri arasında, New York’ta gerçekleşen ve 51 takımın katıldığı NYC Regional’da da robot performansında yarı finale kalan takımımız iyi mücadele vermiş ve büyük bir başarı kazanmıştır. Ayrıca takımımız yapılan sunumlar sonucunda ENTREPRENEURSHIP AWARD ödülünü de almaya hak kazanmıştır.

Takımımız SPARC5665’e destek veren herkese teşekkür ederiz.

FRC SPARC 5665 Takımımız New York’ta Okulumuzu Temsil Edecek

IAMNOTBASIC Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Öğrencilerimizin Ulusal Fen Bilimleri Festivali’nde Parlak Başarısı"

6. Bilim ve Teknoloji Ulusal Yarışması Ödülü